Kinyitható kanapé, 160x200 cm széles

A kinyitható kanapék két praktikus és nagyszerű funkciót ötvöznek. Nappal komfortos ülőhelyként tudjuk használni őket, éjszakára pedig kényelmes fekhelyül szolgálnak magunk vagy vendégeink számára. A 160×200 cm-es fekvőfelülettel rendelkező kinyitható kanapék különösen kedveltek a vásárlóink körében, mert ezek már két személy pihenéséhez is tökéletesen megfelelő szélességűek. Az alábbi típusok találhatók meg választékunkban. Találja meg az Önnek legjobban tetszőt!

Mi jellemez egy 160×200 cm-es kinyitható kanapét? Mit jelent pontosan ez a méret?

Az, hogy kinek mekkora helyre van szüksége a kényelmes pihenéshez és alváshoz az egyénenként változó. Sokan úgy gondolják, hogy akár már egy 140 cm széles fekvőfelület is elegendő lehet két személy részére, de ha a rendelkezésre álló hely lehetővé teszi a 160 cm széles fekvőfelületű kanapé elhelyezését, akkor mi mindenképpen ezt javasoljuk. Ekkora fekvőfelület esetén a mellettünk fekvő személy kevésbé zavarja pihenésünket és az éjszakai nyugalmunk így már tökéletesen biztosított.

Milyen típusú 160×200 cm-es kinyitható kanapéink vannak?

Ha 160×200 cm-es fekvőfelületű kinyitható kanapét szeretnénk vásárolni számtalan típus közül válogathatunk. A nyitás módja szerint többféle csoportra oszthatjuk őket.

Az első csoport esetében a fallal párhuzamosan fekszünk és oldalirányban nyitjuk a kanapét. Ilyen például az ADA Trendline 9794-es modell. Nagy előnye ezeknek a típusoknak, hogy nagy méretű ágyneműtartót rejtenek a fekvőfelület alatt és könnyen nyithatók. A fekvőfelület ezeknél a modelleknél nem osztott, teljesen síkban van, nincsenek magasságbeli különbségek. A hátpárnák és a karfapárnák levehető kivitelben készülnek.

A második csoportnál a falra merőlegesen fekszünk és előrefelé nyitjuk a kanapét. Ilyenek például az ADA Trendline 5939, ADA Trendline 5942, Alina 7266, Luna, Lara és Amy modellek. Ezeknél a fekvőfelület több részből áll és mindkét oldalon karfával rendelkeznek. Szélességük 200 cm körüli, a végleges méret az ágy funkció típusától és a választott karfa szélességétől is függ. Mindegyik ilyen kanapé hátpárnája levehető.

Egyes kinyitható kanapé típusoknál 160×200 cm-es fekvőfelület esetén két egymástól függetlenül működtethető 80 cm-es ágyszerkezet kerül beépítésre. Ez egy nagyon praktikus extra funkció, hiszen így lehetőségünk van rá, hogy csak az egyik szerkezet nyissuk ki, ha egy személy szeretne aludni rajta, ill. segítségével akár mini L alakot is kialakíthatunk.

Az előre nyitható kanapék csúcsa a matracos komfortágy mechanikával rendelhető változat. Ezek a típusok egy ágy kényelmét nyújtják és könnyen működtethetők. A legkedveltebb modellek ezek közül az Alina 7281, Montana, Camille, Sonno és Bari. A kanapé hátpárnái nem levehetők és a fekvőfelület teljesen síkban van.

Kinek, hova lehet jó választás egy ilyen kanapé? Mik az előnyei?

A kinyitható kanapék sokoldalúan használható bútorok. Nappal kényelmes kanapéként használhatjuk őket, éjszakára pedig pillanatok alatt komfortos ággyá alakíthatók. Kicsi, kb. 2×1 méteres helyigényük miatt kisebb alapterületű helyiségekbe is betehetők. Ideális megoldást jelentenek vendégszobába, dolgozószobába, gyerekszobába, vagy akár kisebb méretű nappalikba egyaránt. Nyaralók, vendégházak, apartmanok praktikus és nélkülözhetetlen bútorai.

Hogyan lehet variálni, kombinálni 160×200 cm-es kinyitható kanapéinkat?

Minden általunk forgalmazott 160×200 cm-es kinyitható kanapé többszáz féle szövettel rendelhető, így biztosan mindenki megtalálhatja a neki legjobban tetsző struktúrájú és színű szövetet. A gazdag színválasztéknak köszönhetően tökéletesen illeszthetők a meglévő bútorokhoz és fal színhez, így szinte bármilyen enteriőrbe utólag is behelyezhetők. Néhány modellünknél többféle formájú és szélességű karfa választható, így a kanapé végleges szélességi mérete változtatható.

A legtöbb kinyitható kanapé L alakú változatban is rendelhető, egy lábtartós résszel kiegészítve, melybe igény esetén ágyneműtartó is kérhető. Így, ha nagyobb hely áll rendelkezésre a nappalinkban akkor sem kell lemondanunk 160×200 cm-es fekvőfelület nyújtotta kényelemről.

Szinte minden kinyitható kanapé puffal vagy fotellel is kiegészíthető, így nagyon harmonikus összhatást érhetünk el.

Hogyan válasszon? Milyen szempontokat vegyen figyelembe, amikor 160×200 cm-es kinyitható kanapét keres?

Először is alaposan mérje fel a szobát, ahova a kinyitható kanapé kerül majd. Határozza meg, hogy pontosan mélyen szélességű kinyitható kanapé lenne ideális a rendelkezésre álló helyre. Ügyeljen arra is, hogy maradjon elegendő hely a közlekedéshez a kanapé körül és vegye figyelembe azt is, hogy a kanapé kinyitott állapotban milyen méretű lesz majd. A különböző kanapé típusok összecsukott és kinyitott méretéről pontos információt kaphat üzletünkben.

Ha pénztárcánk engedi akkor érdemes mindenképpen magas minőségű típust választani. Ügyeljünk rá, hogy a keményfa vázszerkezetű legyen, mindenképpen legyen benne rugós, vagy ágyrácsos alátámasztás melyre magas minőségű rugalmas hab fedés kerül.  Az ára ugyan kicsit magasabb lehet, de érdemes áldozni rá, hiszen a kinyitható kanapé az a bútordarab otthonunkban, amit akár a nap 24 órájában használunk majd, így sokkal nagyobb igénybevételnek van kitéve, mint a többi berendezési tárgyunk.