3-2-1 ülőgarnitúra

A 3-2-1 ülőgarnitúra általában egy 3 személyes és egy 2 személyes kanapéból áll fotellel kiegészítve. A háromszemélyes kanapéba a legtöbb modell esetében ágy funkciót is tehetünk, míg a kétszemélyes változat általában ágyneműtartóval rendelhető. Ha a fotel számára nincs elegendő hely a szobában puffal is helyettesíthető.

Milyen egy 3-2-1 garnitúra? Mit jelent a 3-2-1?

A 3-2-1 ülőgarnitúra különböző ülőbútorok kombinációja, mely a következő elemekből áll:

3 személyes kanapé, amely kényelmes ülőhelyet kínál három személy részére, de az ülőfelülete gyakran csak két részre osztott, az elegánsabb hatás elérése érdekében.

2 személyes kanapé, amely két személy részére biztosít ülőhelyet

1 db kényelmes fotel vagy esetleg puff

Az elemek ennél az ülőgarnitúra típusnál tökéletes összhangban vannak egymással és stílusos egységet képeznek. A 3-2-1 összeállítás már nagyszüleink idejében is létezett és bár az utóbbi időben kissé háttérbe szorult a többi elrendezési móddal szemben, napjainkra sem ment ki a divatból. Számtalan előnyös tulajdonsága, variálhatósága miatt sok nappaliba kitűnő választás.

Hova jó választás egy ilyen 3 részes ülőgarnitúra? Milyen előnyei vannak?

Nagyszerű választás nagyobb, elegáns nappalikba, ahol gyakran fogadunk vendégeket. Sok ülőfelületet biztosítanak, így ideálisak nagy családi összejöveteleknél, kellemes beszélgetésekhez, mivel a társaság tagjai jól látják egymást, hiszen nem kizárólag egymás mellett foglalnak helyet.

A kanapé elemek mellé kisebb lerakóasztalokat tehetünk, hogy kedvenc könyvünk, italunk, egy kis nassolni való elérhető közelségben legyenek. Ha a két kanapé elemet úgy helyezzük el, hogy köztük egy sarok rész üresen marad, ide kerülhet egy mutatós virág, kis asztalra állítva. A 3-2-1 összeállítások további óriási előnye, hogy elemei bármikor szabadon átmozgathatók, a nappali így könnyedén átrendezhető. Ideális elrendezési mód, ha a nagyobb kanapé a TV-vel vagy kandallóval szemben kap helyet.

Hogyan lehet megállapítani, hogy valóban minőségi termékről van szó?

Kérdezzük bátran az eladót az üzletben az ülőgarnitúrához felhasznált alapanyagokról, a kivitelezés módjáról, a választható extra funkciókról. Nézzük meg, hogy a varrások a kiállított bútorokon egyenletesen futnak-e és vizsgáljunk meg minden apró részletet, hogy biztosan jól válasszunk.

Csak olyan ülőgarnitúrát vásároljunk, amelynek a vázszerkezetében minden elem, ami tartó funkciót lát el keményfából készül, mert így lesz hosszú távon stabil és tartós a kanapénk. Az ülőfelület mindenképpen rendelkezzen valamilyen alátámasztó rugózattal, egy lehet acél hullámrugó vagy bonellrugó típustól függően. A rugóra azután magas minőségű, megfelelő sűrűségű hab kerüljön, a legjobb, ha az üzletben több típus közül tudjuk kiválasztani a nekünk megfelelőt. Ne felejtkezzünk meg arról sem, hogy a külső borítás, a választott szövet, vagy bőr strapabíró és jól tisztítható legyen, mert nagyon bosszantó, ha egy újonnan vásárolt kanapé pár hónap használat után úgy néz ki, mintha 10 éve használnánk. Az Novo Home-nál az összes kanapé típus körülbelül 400-500 féle különböző típusú szövettel választható.

Milyen típusú és méretű 3-2-1 elosztású ülőgarnitúrák kaphatók nálunk?

20-30 évvel ezelőtt a klasszikus vonalvezetésű, magas háttámlás, kis ülésmélységű 3-2-1 ülőgarnitúra összeállítások alkották a kínálat jelentős részét. Napjainkra a háttámlák alacsonyabbak, az ülőfelületek mélyebbek lettek. Hogy a légies, kecses hatás ne vesszen el és a komfort is megmaradjon, az alacsony háttámlák a gyakran használt ülőfelületeknél állítható magasságú nyaktámaszokkal egészültek ki.

A választható funkciók száma végtelen. A 3 személyes kanapék, állítható ülésmélységgel, relax funkcióval, vagy akár vendégágy funkciós kivitelben is kérhetők. A 2 személyes kanapé is kérhető állítható ülésmélységgel és relax funkcióval vagy akár ágyneműtartóval, tárolóval az ülőfelület alatt. Ha a kiválasztott típushoz fotel nem kérhető, akkor válasszunk egy puffot helyett, vagy ha mindenképpen fotelt szeretnénk, jó választás lehet egy designfotel, amely különleges vonalvezetésével hívja fel magára a figyelmet. Jól mutat és egyben különlegessé, egyedivé teszi az összhatást, ha a fotel eltérő színben készül, mint az összeállítás 2 és 3 személyes kanapé eleme.

A kétüléses kanapé karfákkal együtt már 140-150 cm-es szélességi mérettől elérhető, de igazán jól a 160-180 cm széles változatai mutatnak.

A 3 személyes kanapé esetében karfákkal együtt mindenképpen legalább 200 cm-es mérettel számoljunk, mert ez alatti méret választása esetén három felnőtt személy nem tud majd kényelmesen helyet foglalni a kanapén.

Hogyan lehet variálni, kombinálni ezeket a termékeinket?

Számtalan választható extra funkció áll rendelkezésünkre, hogy egyedivé varázsoljuk a 3-2-1 ülőgarnitúra összeállítást nappalinkban.

Több modell esetében választhatunk mozgatható karfákat. Ha ezeket vízszintes pozícióba állítjuk a hasznos ülő/fekvőfelület növelhető, így kényelmesen elheveredhetünk a kanapén.

A dönthető, állítható magasságú nyaktámaszok is extra komfortot biztosítanak és szinte az összes nálunk kapható ülőgarnitúra típushoz választhatók.

Minden 3-2-1 ülőgarnitúra összeállítás kiegészíthető, kombinálható különböző méretű és magasságú dohányzó- és lerakó asztalokkal is.

Hogyan válasszon? Milyen szempontokat vegyen figyelembe egy 3-2-1 elosztású ülőgarnitúra megvásárlása előtt?

Mielőtt döntést hozna és megvásárolna egy 3-2-1 elosztású ülőgarnitúrát feltétlenül mérje fel a szobát. A legjobb, ha az elemek méreteit felragasztja egy maszkoló szalag segítségével a padlóra, így még jobban látja majd az összhatást. Ne csak arra figyeljen, hogy a bútor elférjen, hanem arra is, hogy a közlekedéshez maradjon elegendő hely a kanapé elemek körül.

Ha úgy ítéli meg, hogy nem elegendő a rendelkezésre álló hely a nappalijában egy 3-2-1 elosztású ülőgarnitúra kényelmes elhelyezéséhez, akkor válasszon helyette inkább L alakú összeállítást. A méretvariációk száma szinte végtelen, szívesen segítünk megtalálni a minden szempontból tökéletes összeállítást.