üzletünkben légkondicionáló berendezés működik

Design kanapék

Ha design kanapé vásárlása mellett dönt, egy különösen magas minőségű bútor kerül otthonába. Design kanapéink modernek, különösen tartós, kiváló minőségű alapanyagokból készülnek, gondos, precíz kivitelezéssel.
A design kanapék egyedi formavilágukkal és különleges megjelenésükkel bármely enteriőr központi elemévé válnak.

Mitől design egy design kanapé?

A design kanapék gyártását minden esetben hosszú tervezési folyamat előzi meg, melyben az egyedi, különleges, néha kissé szokatlan formavilág és funkciók megtervezése, megalkotása kap főszerepet.

A rajzasztaltól az első prototípus elkészítéséig azonban nagyon sok szakember összehangot munkájára van szükség. Bár az ötlet a rajzasztalon születik, de asztalosok, szabászok, kárpitosok munkájának köszönhetően válik valósággá.

A design kanapé így egy tervező vagy tervezői csoport kreatív ötleteinek, egyedi elképzeléseinek köszönhetően egyedi és utánozhatatlan lesz.

Minden nagy márka mögött egy zseniális tervező áll a háttérben és az ADA esetében sincs ez másként. Thomas Probst már 2008 óta az ADA cégcsoport vezető designere. Az általunk forgalmazott ADA ágyak és ülőgarnitúrák az ő iránymutatásai alapján készülnek. Véleménye szerint a design a márka táptalaja, egy új bútor megtervezésének ötletét egy csírával hasonlítja össze, melynek növekedését a funkcionalitás, a felhasználóbarát kialakítás és a tapintható élmény táplálják, formálják, alakítják. Tevékenységének fókuszában a márkafilozófiával összhangban álló terméktervezés áll. Hitvallása szerint: „A márka meghatározza a designt, és a design meghatározza a márkát.”

Hova jó választás egy ilyen kanapé? Mik az előnyei?

Bár a design kanapé egy egyedi és magas minőségű berendezési tárgy mégsem egy kiállítási darab. Mivel egy mindennapi használati tárgyat vásárolunk, ezért különösen ügyeljünk rá, hogy ne csak külső megjelenésében, hanem méretében, elrendezésében és funkcionálisan is ideális legyen számunkra.

A desing kanapé nagyon sokféle térbe behelyezhető. A nappali központi elemeként tökéletes választás a munka utáni pihenéshez vagy egy jó hangulatú együttléthez barátainkkal, családunkkal.

Egy elegáns irodában vagy fogadószobában elhelyezve ügyfeleinket nyűgözhetjük le vele.

Nagy előnyük, hogy a szemet gyönyörködtető megjelenés mellett a dizájn kanapék – mint minden dizájnerbútor – az esztétikus forma és a maximális funkcionalitás tökéletes kombinációját kínálják. Ez egyaránt vonatkozik a kanapé bevonó anyagainak könnyű kezelhetőségére, valamint az üléskényelemre is.

Milyen típusú és méretű design kanapék kaphatók nálunk?

A design kanapék, mint minden nálunk kapható kanapé és ülőgarnitúra széles típus és méretválasztékból rendelhetők. A kínálatunkban megtalálhatók a kétszemélyes kanapék, az L alakú kanapék és az U alakú ülőgarnitúrák is. A különböző összeállításokat kiegészíthetjük fotellel és puffal is.

Az alacsony és magas háttámlás, levehető és fix hátpárnával rendelkező típusok is megtalálhatók a kínálatunkban. Napjainkban a design kanapék nagy része levehető hátpárnával készül, de véleményünk szerint ugyanolyan elegánsak a rögzített hátpárnás változatok is.

Ha kuckós érzést szeretnénk elérni, vagy kisebb a hely a nappaliban akkor jó választás a „földre ültetett” alacsony lábas kivitel, de ha jobban kedveljük a légiesebb, kecseresebb hatást, akkor válasszunk magasabb, 10, 13 vagy 16 cm-es lábon álló változatot.

Hogyan lehet variálni, kombinálni design kanapéinkat?

A design kanapékba választható különböző funkciók minden igényt kielégítenek. Ha gyakran fogadunk vendégeket, vagy egyszerűen csak kényelmesen szeretnénk tévét nézni a kanapén, akkor feltétlenül vendégágy funkcióval rendeljük őket. A beépíthető ágyneműtartó is kiváló választás lehet a vendégágynemű, vagy a nappaliban használatban lévő plédek és párnák tárolására.

Ha egyedi, különleges design kanapét szeretnénk, akkor mindenképpen üljünk bele néhány ülésmélység állítás funkcióval rendelhető modellbe. Sokan rögtön beleszeretnek az ilyen típusú kanapéba, hiszen, ha ilyet választunk olyan érzésünk lehet, mintha két kanapénk lenne egy helyett, egyik mély 80 cm körüli ülésmélységgel, a másik pedig kevésbé mély, 55 cm körüli kivitelben.

Az extraként kérhető kényelmi funkciók nagyon kedveltek vásárlóink körében. Ilyenek például az állítható magasságú vagy dönthető kivitelben készülő nyaktámaszok, melyek használatával alacsonyabb és magasabb vásárlóink is tökéletesen megtámaszthatják fejüket. A mozgatható karfák szintén nagyon kedveltek, hiszen nem csak karunkat tudjuk megtámasztani rajtuk, de ha pihenni szeretnénk a kanapén párna helyett is tökéltesek, hiszen a számunkra legideálisabb dőlésszöget állíthatjuk be rajtuk.

Sok design kanapé relax funkcióval is rendelhető. Ezeknél a típusoknál az ellazulás garantált, hiszen nem csak a lábtartó részük emelhető fel a kívánt pozícióba, hanem a háttámlájuk is több fokozatban hátra dönthető.

Hogyan válasszon? Milyen szempontokat vegyen figyelembe egy design kanapé megvásárlása előtt?

Mielőtt letesszük a voksunkat egy design kanapé típus mellett feltétlenül érdemes elgondolkodnunk azon, hogy milyen életkorú személyek és hányan használják majd. Ha az idősebbek vannak többségben a családban, akkor érdemes kevésbé mély (53-57 cm) és magasabb ülőfelülettel rendelkező (44-48 cm) típust választanunk, ezekre ugyanis könnyebb leülni és felállni sem megerőltető róluk.

A kanapé méretét meghatározza az is, hogy életvitelszerűen hányan használják majd. Ha a szoba mérete lehetővé teszi mindenki számára biztosítsunk legalább 60 cm széles ülőfelületet.

Nagyon fontos, hogy minden esetben tervezzünk vásárlás előtt és ne döntsünk elhamarkodottan. A végleges méretet és funkciókat egyeztessük családtagjainkkal. Rajzoljuk fel, vagy egy maszkoló szalag segítségével ragasszuk fel a tervezett kanapét a padlóra, így jobban látjuk, hogy a közlekedési útvonalak szabadon bejárhatók-e a kanapé körül. Soha ne felejtsük el, hogy egy kanapé mindig kisebbnek hat egy nagy alapterületű bútorboltban, mint az otthonunkban!