A fotelágyak a kis lakások tökéletesebb bútorai. Helyigényük kicsi, bármikor könnyen áthelyezhetők, így a szoba berendezése módosítható, alakítható. Nappal kényelmes, stílusos fotelek, melyek éjszakára egyszerűen, néhány kézmozdulattal komfortos ággyá alakíthatók, így a spontán nálunk éjszakázó vendégeinknek sem kell lemondaniuk a kényelmes pihenésről. Az itt található mindegyik kanapé típus választható fotelágy változatban is!

5939 ADA ülőgarnitúra, kanapé
5939 ADA ülőgarnitúra, kanapé
Széles elemválasztékú, levehető párnás ülőgarnitúra, sarokgarnitúra vagy kanapé.   Ágynak nyitható vagy fix kivitelben rendelhető. Akár állandó fekhelyként is ajánlott. Egyszemélyes és dupla ággyá alakítható változatban 80x200 cm, 120x200cm, 140x 200 cm, 160x200 cm fekvőfelület választható. 
Széles elemválasztékú, levehető párnás ülőgarnitúra, sarokgarnitúra vagy kanapé.   Ágynak…
468 200 Ft-tól Leírás, fotók, ár »
7266 Alina ülőgarnitúra, kanapé
Kira Alina ülőgarnitúra, kanapé
Ágynak nyitható kanapé, üzletünkben kiállítva, sokféle méretben és sarokgarnitúra változatban is rendelhető. 90 - 120 - 140 cm - 160 cm, SŐT 180 cm széles fekvőfelülettel is kérhető! Kinyitva, egy tökéletesen sík fekvőfelületű, komfortos ágyat kapunk!
Ágynak nyitható kanapé, üzletünkben kiállítva, sokféle méretben és sarokgarnitúra változatban…
406 400 Ft-tól Leírás, fotók, ár »
Lara ülőgarnitúra, kanapé
Lara ülőgarnitúra, kanapé
Lara modellünk kanapé, fotel és kényelmes sarokgarnitúra változatban is rendelhető. A Luna kanapé ívesebb, lekerekített karfájú változata.  Az extra kényelmet az ülőfelületbe és az ágyszerkezetbe egyaránt beépített bonellrugó biztosítja.  A beépített ágyszerkezet nagyon könnyedén működtethető, az ülőfelület előre húzásával és a háttámla ledöntésével.  Akár állandó fekhelyként is javasolt kis méretű nappalikba, gyerekszobába, vendégszobába. 
Lara modellünk kanapé, fotel és kényelmes sarokgarnitúra változatban is rendelhető.…
181 260 Ft-tól Leírás, fotók, ár »
Parma ülőgarnitúra kanapé
Parma kanapé és fotel
A Parma kanapé az egyik legújabb modellünk kanapé, kecses, íves karfája különlegessé teszi megjelenését.  Az extra kényelmet az ülőfelületbe és háttámlába beépített hideghab biztosítja.  A beépített ágyszerkezet nagyon könnyedén működtethető.  Vendégágyként javasoljuk kis méretű nappalikba, gyerekszobába, vendégszobába. 
A Parma kanapé az egyik legújabb modellünk kanapé, kecses, íves…
493 750 Ft-tól Leírás, fotók, ár »
Luna ülőgarnitúra, kanapé
Luna ülőgarnitúra, kanapé
Luna modellünk kanapé, fotel és kényelmes sarokgarnitúra változatban is rendelhető. Üzletünkben megtekinthető, kipróbálható!!! Az extra kényelmet az ülőfelületbe és az ágyszerkezetbe egyaránt beépített bonellrugó biztosítja.  A beépített ágyszerkezet nagyon könnyedén működtethető, az ülőfelület előre húzásával és a háttámla ledöntésével.  Akár állandó fekhelyként is javasolt kis méretű nappalikba, gyerekszobába, vendégszobába. 
Luna modellünk kanapé, fotel és kényelmes sarokgarnitúra változatban is rendelhető.…
169 650 Ft-tól Leírás, fotók, ár »
Amy ülőgarnitúra, kanapé
Amy ülőgarnitúra, kanapé
Amy modellünk kanapé, fotel, és kényelmes sarokgarnitúra változatban rendelhető. Luna kanapénk ívesebb karfájú változata. Az extra kényelmet az ülőfelületbe és az ágyszerkezetbe egyaránt beépített bonellrugó biztosítja. A beépített ágyszerkezet nagyon könnyedén működtethető, az ülőfelület előre húzásával és a háttámla ledöntésével. Akár állandó fekhelyként is javasolt kis méretű nappalikba, gyerekszobába, vendégszobába.
Amy modellünk kanapé, fotel, és kényelmes sarokgarnitúra változatban rendelhető. Luna…
181 260 Ft-tól Leírás, fotók, ár »

Milyen pontosan egy fotelágy, mi jellemzi?

A fotelágyak kényelmes, multifunkcionális bútorok.

Olyan praktikus bútordarabok, amelyek két alapvető funkciót egyesítenek: napközben kényelmes fotelek, amelyek néhány egyszerű lépéssel ággyá alakíthatók. A fotelágyat összecsukott állapotban általában nem is tudjuk megkülönböztetni a fix foteltől, hiszen az ágyszerkezet a vázban teljesen elrejtve kerül beépítésre. Talán csak az árulja el a fotelben rejlő extra funkciót, hogy egy kicsit szélesebb kivitelben készül, mint a fix társai. A fotelágyak kiváló alternatívát kínálnak a sokszor túl terebélyes kanapéágyakkal szemben, hiszen helyigényük nagyon kicsi, így szinte bármilyen lakótérbe könnyedén integrálhatók. Egy kényelmes fotelágyon eltöltött éjszakát követően a nálunk éjszakázó vendégeink biztosan jókedvűen, hátfájás nélkül ébrednek majd.

Miért, hova praktikus megoldás?

A fotelágy legnagyobb előnye a sokoldalúságában rejlik. Minél kevesebb négyzetméter áll rendelkezésre egy főre a lakásban, annál fontosabb, hogy helytakarékos, multifunkciós megoldásokban gondolkodjunk. Kompakt méreteinek köszönhetően a fotelágy nagyon jó megoldás, hiszen lakásunk szinte bármelyik helyiségében elhelyezhető.  Kiváló plusz fekhely lehetőség lehet a nappaliban vendégeink számára, betehetjük a hálószobába, ha valamelyik csemeténk időnként velünk egy légtérben szeretne aludni. Kis helyet foglal el a vendégszobában, így mellette még többféle funkciót tudunk elhelyezni ebben a helyiségben. Betehetjük a gyerekszobába, így ott tudunk éjszakázni, ha a gyerekünk beteg és nem szeretnénk egyedül hagyni.

A home office alatt az otthoni irodánkban lazíthatunk rajta ülve vagy elheveredve munka közben és egy hosszú munkanap után itt is éjszakázhatunk, ha nem szeretnénk a párunkat felébreszteni a hálószobában.

A fotelágy a nyaralónkba is nagyon jó választás, hiszen itt általában kicsi az alapterület és nem mindegy, hogy az ágy mekkora teret vesz el a szobából.

Extrém kis méretű lakások esetén a fotelágy nemcsak a vendégágyat helyettesíti, hanem állandó fekhelyként is szolgálhat.

Mitől lesz minőségi egy fotelágy?

Ha eldöntöttük, hogy fotelágyat szeretnénk vásárolni, akkor rögtön felmerül a következő kérdés: mi alapján döntsünk, honnan tudjuk, hogy tényleg minőségi a termék és hosszú távon elégedettek leszünk majd vele.

Mint minden ülőbútor esetében, a fotelágynál is rendkívül fontos, hogy vásárlás előtt alaposan tájékozódjunk a gyártáshoz felhasznált alapanyagokról. Mivel ezeknél a bútoroknál ágyszerkezet is beépítésre kerül, így a váz a nyitó-csukó mechanika működtetése és az fotelágyon fekvő személy súlya miatt még nagyobb terhelésnek van kitéve, mint egy fix kivitelű változat. Nagyon fontos ezért, hogy a fotelágy vázszerkezete nagyrészt keményfából készüljön, hiszen csak így biztosítható a hosszú távú stabilitás.

A gyártáshoz felhasznált megfelelő, minimum 30-35 kg/m3 súlyú és nagy rugalmassága habok, kiváló minőségű vasalatok és rugók használata is nagyon fontos minőségi kritérium.

A fotelágy esetében fontos a külső borítás, a megfelelő minőségű szövet kiválasztása is, mert ezek az ülőbútorok sokkal nagyobb igénybevételnek vannak kitéve, mint a kétülés kanapék és az L vagy U alakú ülőgarnitúra változatok, hiszen mindig ugyanazon az ülőfelületen foglalunk helyet, ill. gyakran ágyként is használjuk őket. Jó választás lehet a mikroszálas, bőr hatású szövet. Ez a típus most sokféle változatban kapható, nagyon divatos, nem érzékeny a felülete és könnyen tisztítható. Különösen elegáns, extravagáns hatást érhetünk el a bársony használatával. Puha tapintása és meleg, otthonos hatása sok vevőnket elvarázsolta már. Ha félünk a különlegesebb anyagválasztástól, akkor természetesen maradhatunk a jól bevált, zsák, len vagy pamut hatású alapanyagoknál is.

Fontos tanács, hogy vásárlás előtt mindenképpen teszteljük a kiszemelt fotelágyat, feküdjünk rá, forduljunk át mindkét oldalunkra és ha nem kényelmes, esetleg nyikorgó hangot adna, vagy recsegne akkor válasszunk inkább másik típust.

Milyen méretben és kivitelben kaphatók nálunk fotelágyak?

A méretválaszték nagyon széles, a végleges méret a választott modelltől, a fekvőfelület szélességétől és a karfa típusától is függ.

Fotelágyak már 100 cm-es szélességi méretben is kaphatók. Ebben az esetben azonban nem karfát szerelünk fel a fekvőfelület mellé, hanem kétoldalt 1-1 végzáró elemet. Ha karfás kivitelben gondolkodunk, akkor 110-120 cm-es szélességi mérettel mindenképpen számolnunk kell.

A fotelágyaknál a fekvőfelület szélessége 80-90 cm között mozog. A fekvőfelület hossza általában 2 méter.

Az ülőfelület keménysége több modellünknél választható, így a fekvőkomfort is változik igényeink szerint. A fotelágyakhoz puff, ülőke is választható többféle méretben. Ezek a kis méretű ülőalkalmatosságok jó szolgálatot tehetnek akkor is, ha vendégeket várunk.

A nálunk kapható fotelágyak minden esetben előre nyithatók. Általában kétoldalt karfás kivitelben készülnek, így üléskor is nagyon kényelmesek, és nagy előnyük, hogy kinyitott állapotban a rajta fekvő személy mindkét oldalon könnyen felkelhetnek róluk. A fekvőfelületük több részre osztott kivitelben készül. A nálunk kapható kiváló minőségű fotelágyaknál a fekvőfelület síkban van, így kényelmesen pihenhetünk rajtuk.

A legkedveltebb kihúzható mechanikával rendelhető fotelágyaink az ADA TRENDLINE 5939, 5942 és az Alina 7266 modellek.

A kiemelő mechanikás modelljeink közül a LUNA, LARA, AMY fotelágyakat ajánljuk.

Hogyan válasszon? Milyen szempontokat vegyen figyelembe vásárlás előtt?

Mérjük fel pontosan a szobát, ahova a fotelágyat tenni szeretnénk. Ha nagyobb a hely a szobában, akkor betehetünk akár két fotelágyat is, így két vendég számára biztosíthatunk fekhelyet. Mérjük le a bejárati és szobaajtók szélességét! A fotelágyak ugyan első látásra kicsinek tűnnek, de mivel általában készre szerelve, egyben érkeznek, a lakásba való bejuttatásuk nem minden esetben egyszerű feladat.

Mivel egyes fotelágyak kinyitásához a szerkezet súlya miatt esetleg kicsit nagyobb erőkifejtésre is szükségünk lehet, ezért, ha idősebb, gyengébb izomzatú személy használja majd a kanapét, akkor válasszunk egyszerűen, könnyen nyitható, kiemelő mechanikával rendelkező modellt. Próbálgassuk a bútorboltban a különböző nyitási mechanikákat és válasszuk ki a nekünk legjobban tetszőt.

Általános, örök érvényű szabály, hogy az ár a legtöbb esetben egyenes arányban áll a minőséggel! Ha hosszú távon, megelégedéssel szeretnénk használni a fotelágyat, akkor, ha pénztárcánk engedi válasszunk inkább kicsit drágább, de minőségi darabot.