üzletünkben légkondicionáló berendezés működik

Kanapé, ülőgarnitúra

Minden ülőgarnitúránk tervezhető, rendkívül sokféle méretben rendelhető. Mindegy, hogy a szoba mérete kicsi vagy nagy, a kanapé formája egyenes, vagy sarok, nálunk biztosan megtalálja az elképzelésének és igényeinek legmegfelelőbb ülőgarnitúrát otthonába.

Tegye egyedivé kanapéját a számtalan, választható extra funkció segítségével. Kérje ággyal vagy ágyneműtartóval, válassza a relax vagy állítható ülésmélység funkciót.

Minden ADA Trendline, Tom Tailor ülőgarnitúra, kanapé és fotel 15%, valamint minden Alina ülőgarnitúra, kanapé és fotel 20% kedvezménnyel rendelhető!

Miért fontos, hogy megtalálja az otthonába leginkább illő kanapét vagy ülőgarnitúrát?

Ahhoz, hogy megtaláljuk az otthonunkba leginkább passzoló kanapét vagy ülőgarnitúrát először is el kell döntenünk, hogy mely szempontok a legfontosabbak számunkra a választásnál. Egy reprezentatív kanapét keresünk, amelynek barátaink a csodájára járnak majd, vagy egy óriási, kényelmes oázist a családunk számára? Legyen L vagy U alakú ülőgarnitúra, vagy esetleg két különálló kanapé fotellel? Tévénézéshez használjuk, vagy nagy baráti összejövetelek színtere lesz? Nagyon fontos, hogy minden szempontot górcső alá vegyünk és helyesen döntsünk, mert regenerálódni, feltöltődni csak egy olyan kanapén tudunk igazán, amely a mi igényeink és elképzelésünk alapján, egyedileg nekünk készült, ami számunkra tökéletes.

Milyen a jó ülőgarnitúra és a jó kanapé? Mitől lesznek minőségiek és kényelmesek?

Ahány ember annyiféle igény, mindenki számára más tetszik, más kényelmes, más tökéletes. Van azonban néhány olyan szempont, amit érdemes figyelembe vennünk, ha meg szeretnénk tudni, hogy mitől válik kényelmessé számunkra egy kanapé. Az ülőgarnitúra ülésmélysége, ülésmagassága és háttámla magassága talán a legfontosabbak ezek közül. Általánosságban elmondhatjuk, hogy idősebb emberek számára, a magasabb 43-47 cm körüli ülésmagasság és 50-55 cm körüli ülésmélység a legideálisabb. Ilyen ülésmagasságú kanapéról könnyebb felállni és ennél az ülésmélységnél a hát is tökéletesen megtámasztható. A fiatalok és akik inkább el szeretnek heveredni a kanapén bátran választhatnak, alacsony 38-40 cm körüli ülésmagasságú, és akár 65-80 cm ülésmélységű kanapét is.

A háttámla magasság kiválasztása már egy kicsit bonyolultabb ennél. Ha azt szeretnénk, hogy a vállunkat is megtámassza a háttámla, akkor érdemes 45 cm körüli magasságút vagy a felettit választanunk. Ha viszont nem szeretnénk, hogy egy extra magas háttámlájú kanapé túlságosan uralkodjon a térben, vagy eltakarja a kilátást a kertünkre, akkor javasoljuk az állítható magasságú, a mozgatható vagy lehajtható nyaktámasszal rendelkező változatokat és ha a funkció nincs használatban feltétlenül állítsuk alsó pozícióba.

Ha a minőséget szeretnénk fókuszba állítani, akkor az anyaghasználat a legfontosabb. Minőségi kanapénál a vázszerkezetben minden, ami tartó funkcióval bír, keményfából készül, minden esetben beépítésre kerül a vázba rugós alátámasztás, a habok sűrűek és rugalmas szerkezetűek, a szövet pedig magas kopásállóságú. Ha ezeket a szempontokat szem előtt tartjuk biztosan sikerül hosszú élettartamú, minőségi kanapét választanunk majd.

Milyen típusú és méretű kanapék és ülőgarnitúrák kaphatók nálunk?

A kanapék és ülőgarnitúrák méret és típusválasztéka ma már szinte végtelen. A legkisebb vendégszobába is biztosan találunk megfelelő modellt, de akkor sem kell kétségbe esnünk, ha egy 60 m2-es nappaliba keressük a tökéletes darabot. Az általunk forgalmazott ADA Trendline és Alina ülőgarnitúrák nagyszerűsége abban rejlik, hogy tervezhetők, egyedi méretben gyárthatók. A filigrán, kecses, kis méretű kanapék és az extra nagy ülőfelületekkel rendelkező óriási családi oázisok egyaránt megtalálhatók a választékban.

Hogyan lehet ülőgarnitúráinkat és kanapéinkat alakítani, kombinálni?

Egy-egy ülőgarnitúra típuson belül 20-30 féle különböző méret rendelhető. Szinte minden modellnél választhatunk egyenes kanapét több méretben és változatos elrendezésű L vagy akár U alakú összeállításokat is. Ha nagyobb hely áll rendelkezésünkre az ülőgarnitúrát fotellel, puffal egészíthetjük ki. A Novo Home-nál minden ülőgarnitúra és kanapé egyedileg készül, a vásárlóink által kiválasztott méretben, színben és funkciókkal.

Ha barátaink gyakran nálunk éjszakáznak, és nincs vendégszobánk, vagy egyszerűen csak lábunkat feltéve kényelmesen szeretnénk tévét nézni a kanapén akkor mindenképpen érdemes vendégágy funkciós ülőgarnitúrát válasszunk. Az egyszerű felbillenthető ágy mechanikától a matracos komfortágyas verzióig több típus közül választhatunk.

Jó szolgálatot tehet a beépített tároló, ahol a nappaliban használt plédek, párnák, de akár a vendég ágynemű is helyet kaphat.

Kényelmünk érdeklében rengeteg extra funkció közül tudjuk kiválasztani a nekünk leginkább tetszőt: a relax, állítható ülésmélység, beépített USB töltő, mozgatható nyaktámaszok és karfák mind növelik komfortérzetünket.

Hogyan válasszon kanapét és ülőgarnitúrát? Milyen szempontokat vegyen figyelembe?

A kanapék minden nappali középpontjában állnak, egy hosszú munkanap után pihenésre csábítanak. A vendégek jól érzik magukat rajtuk, a gyerekek ugrálnak körülöttük, szinte mindig használatban vannak, ezért a megfelelő kanapé kiválasztása minden más bútorvásárlásnál fontosabb.

Vásárlás előtt nézzük meg a rendelkezésre álló hely adottságait, mérjük fel pontosan a szobát. Döntsük el, hogy az egyik falhoz, a sarokba vagy esetleg térbe állítjuk majd. Egy kanapé a bútorboltban mindig kisebbnek hat, mint az otthonokban, ezért pontos méretekkel érkezzünk. A legjobb, ha indulás előtt egy könnyen eltávolítható ragasztószalaggal pontosan bejelöljük a leendő kanapé helyét, hogy lássuk hogyan fog mutatni a nappalinkban. A kényelmes közlekedéshez minimum 70 cm-es hellyel számoljunk a kanapé körül.

A méreten kívül természetesen a szín, a forma, a stílus, az anyag is fontos szerepet játszanak.

Kisebb helyiségekbe ne válasszunk sötét színű, robusztus darabokat. Világos, föld színekkel és légies megjelenésű kanapéval nem tévedhetünk. Nagyobb, világos terekbe bátran dönthetünk bármilyen kanapé stílus mellett, ami tetszik nekünk. A kanapé huzat típusára mindenképpen figyeljünk és ha gyerek vagy kisállat van a családban, akkor válasszunk könnyen tisztítható szövetet.

A kanapé ára szinte minden esetben egyenes arányban áll a minőségével. Ha tudjuk, hogy csak néhány évig használjuk majd a kanapét akkor választhatunk olcsóbb kivitelt, de ha hosszú távra tervezünk mindenképpen döntsünk minőségi darab mellett és biztosan megtérül a befektetésünk.

Jöjjön el hozzánk a Novo Home-ba és segítünk megtalálni a tökéletes kanapét otthonába.