Kanapéágy

A kanapéágyak igazi átalakuló művészek. Nappal kényelmes ülőhelyet, éjszakára alvási lehetőséget biztosítanak. Kevés helyet foglalnak el a szobában és egy egyszerű kézmozdulattal nyithatók. Néhány modell nem csak vendégágynak, hanem akár állandó fekhelyként is tökéletes. Minden itt található kanapéágy rendelhető kétüléses változatban. Modelljeink sokszínűsége lehetővé teszi, hogy megtaláljuk az Ön számára legtökéletesebb méretű, stílusú és funkciójú kanapéágyat otthonába.

Mi egy kanapéágy funkciója?

A kanapéágy egy olyan helytakarékos kombi-bútor, amely néhány egyszerű kézmozdulattal kényelmes ággyá alakítható, így ez a bútordarab két funkciót lát el egyidejűleg, amihez egyébként két különálló bútorra lenne szükség.
A kanapéágyakat gyakran választják ifjúsági, vendég vagy dolgozó szobákba, de egyetemisták apartmanjainak és kis lakásoknak is kedvelt darabja. A megfelelő stílus és szín kiválasztásával már kész enteriőrökbe is tökéletesen beilleszthetők.

Általában kétüléses változatban készülnek, de természetesen az ágy funkció és ágyneműtartó az L alakú összeállításokba is beépíthető.
Néhány kanapéágy praktikus ágyneműtartóval is rendelkezik, így a paplanok, párnák tárolása sem okoz többé gondot.

Miért előnyös kanapéágyat vásárolni?

A kanapéágy rendkívül sokféle módon használható, kis helyigényű bútor.
Ha nincs vendégszobánk a kanapéágy segítségével a nappaliban kényelmesen elszállásolhatjuk vendégeinket.

Ha a hálószobánkba beköltöztek a gyerekek és a kanapéágyat állandó fekhelyként szeretnénk használni a nappaliban, akkor válasszunk olyan típust, amelyik profi ágyszerkezettel rendelkezik. Az intenzív használat miatt érdemes több pénzt szánnunk rá és egy ágyrácsos alátámasztású, nagy rugalmasságú matraccal rendelkező komfortágyas kanapét választanunk. Ebben az esetben különösen fontos az is, hogy huzat strapabíró, könnyen tisztítható, esetleg Aqua Clean technológiájú legyen.

Extra funkcióként egyes ADA Trendline kanapéágy típusok félig nyitott állapotban, lábtartóként is használhatók a családi tévénézések alkalmával.

Mivel a kanapéágy funkciója és formája is változik a nap folyamán, ezért nagyon jó, ha tárolóhellyel is rendelkezik az ágynemű számára. Praktikusak azok a modellek, amelyben beépített ágyneműtartó található.

Milyen egy jó, minőségi, kényelmes kanapéágy?

A kanapéágyak nagyon sokfélék, ezért nehéz megtalálni a számunkra legmegfelelőbb modellt. Vannak levehető és rögzített hátpárnás kanapéágy modellek, léteznek köztük mindkét oldalon karfás változatok, de vannak olyanok is, amelyek karfa nélküliek. Ezeknél a kéz alátámasztásához karfapárnákat használhatunk. Ezek azonban csupán megjelenésbéli sajátosságok, a kényelmet és a minőséget egyáltalán nem befolyásolják.

A kanapé gyártás a kiváló minőségű alapanyagok használatával kezdődik. Tartós, kényelmes kanapé silány, másodosztályú alapanyagokból nem gyártható. A nyitási funkciók tartós, zavartalan működéséhez keményfa vázszerkezet és magas minőségű vasalatok szükségesek. Ha a vázszerkezet nem tökéletesen stabil a kanapéágy nyikoroghat használat közben. A megfelelő ülő és fekvőkomfortot a farugós (ágyrácsos), vagy bonellrugós alátámasztás biztosítja. Ha nem rugalmas az alátámasztás a kanapéban, nyomáspontok alakulhatnak ki a test különböző részein, így a nyugodt, pihentető alvás szinte elképzelhetetlen.

Milyen típusú és méretű kanapéágyak kaphatók nálunk?

A kanapéágyakat nyitás szempontjából két fő csoportra oszthatjuk. A különbség köztük az, hogy a kanapé mögötti fallal párhuzamosan, vagy arra merőlegesen alszunk-e rajtuk. Az első esetben oldalirányba, míg a másodikban előre nyitjuk ki a kanapét. Mindkét változat kényelmes fekhelyet kínál, a végleges döntésben általában a rendelkezésre álló hely mérete alapján döntünk.

Előre nyitható kanapét már egészen kicsi 1,5 m körüli szélességi méretben is rendelhetünk, míg az oldalra nyíló változatnál minimálisan 2 m körüli szélességgel feltétlenül számolnunk kell. Az oldalra nyíló kanapék előnye, hogy nyitott állapotban csak 140-160 cm-re lógnak be a térbe, így keskenyebb szobákba is tökéletes megoldást jelenthetnek. Az előre nyíló kanapék esetében azonban 2 méteres belógással minden esetben számolnunk kell.

A kanapéágyak legkisebb változata az egyszemélyes fotelágy kb. 80-90 cm-es fekvőfelület szélességgel. A kétszemélyes változatok általában 120-140-160-180 cm-es fekvőfelület szélességi méretekben elérhetők. Ha karfás változatot választunk, akkor a végleges méretnél a karfa szélességével is számolnunk kell. A Novo Home-nál a legtöbb ADA Trendline és Alina kanapéágy modellnél többféle szélességű karfát választhatunk, így a kanapéágy tökéletesen a rendelkezésre álló hely méreteire szabható.

Hogyan válasszon kanapéágyat, milyen szempontokat vegyen figyelembe?

A kanapé vásárlása előtt különösen fontos, hogy időben átgondoljuk és jól megtervezzük a méreteket, hogy ne kelljen minden alkalommal átrendezni a lakás felét ahhoz, hogy a kanapét ki tudjuk nyitni. Ha lehetséges hagyjunk elegendő helyet a közlekedéshez abban az esetben is, ha nyitott állapotban van a kanapé.

Döntsük el, hogy milyen gyakorisággal szeretnénk használni. Időszakos megoldást keresünk a hozzánk érkező vendégek elszállásolásához, vagy ágyat mindennapos használatra? Ha a kanapéágyat állandó fekhelyként használjuk majd, akkor válasszunk fém vázszerkezetű, matracos, komfortágyas megoldást, vagy olyan oldalirányba nyitható modellt, ahol a fekvőfelület nem túlságosan osztott, így kipihenten ébredhetünk reggelente.

Extra tippként a kényelmünk fokozása érdekében minden kanapéágy típust kiegészíthetünk fedőmatraccal is. Ezek az 5-6 cm magasságú matracok, általában levehető huzattal rendelkeznek, hideghabból vagy memóriahabból készülnek. A fekvőfelületre ráterítve kiegyenlítik az esetleges magasságkülönbségeket és növelik komfortérzetünket.

Jöjjön el bemutatótermünkbe, próbálja ki a különböző kanapéágy típusokat, szívesen segítünk a választásban!