Képeket a falra! 2. rész: Képakasztás szentpétervári módra – rendezett káosz

Blog » Blog » Képeket a falra! 2. rész: Képakasztás szentpétervári módra – rendezett káosz

Képeket a falra! Képakasztás szentpétervári módra – rendezett káosz

 Sorozatunkban tippeket adunk hogyan tegyük falainkat egyedivé kedvenc képeink segítségével.

2 rész: Képakasztás szentpétervári módra – rendezett káosz

A klasszikus szentpétervári képelrendezési mód (melyet Szalon függesztésnek is neveznek) a káosz találkozása a renddel – melynél számtalan, szorosan egymás mellé helyezett kép borítja be az egész falfelületet. Eredetileg a szentpétervári jómódú polgárok használták ezt a képelrendezési módot, hogy festménygyűjteményük bemutatásával bizonyítsák gazdagságukat, sőt az Ermitázsban is találkozhatunk ezzel a képfüggesztési móddal. A módszer a következő: Legtöbbször azonos alapanyagú és méretű keretet használunk, azonos paszpartuval – hogy az összkép nyugalmat sugározzon. Ha gondosan állítjuk össze a  kompozíciót a különböző képek a végén izgalmas egésszé állnak össze.

Forrás.

Mi jellemzi a klasszikus lakberendezést?

Klasszikus lakberendezés: honnan ered ez a stílus? Milyen bútorok, kiegészítők számítanak klasszikusnak? Hogy lesz egyszerre klasszikus és modern?

Japandi stílus: Milyen irányzatokat ötvöz, mit kell tudni róla?

Mit jelent az, hogy japandi stílus? Melyik két stílust ötvözi ez az irányzat, milyen elemeket használ ezekből? Mik a legfőbb jellemzői?

ADA bútorok a YoungArt galériában

„Art meets design”: A művészet és a belsőépítészet tökéletesen kiegészítik egymást. Ennek egyik legújabb bizonyítéka a MOM Park bevásárlóközpontban megrendezett „youngart” képzőművészeti kiállítás, ahol 180 m2-en kortárs magyar képzőművészek, feltörekvő tehetségek...

Mik az amerikai konyhás nappali előnyei és hátrányai?

Amerikai konyhás nappali: miért olyan népszerű? Mik az előnyei? Mik a hátrányai? Milyen esetben érdemes amerikai konyhás nappalit választani?

22 igényes lakberendezési blog, amit megéri olvasni

Mitől lesz jó egy lakberendezés blog? Milyen igényes külföldi és hazai lakberendezés blogok vannak, amiket ajánlott olvasni? Melyikről mit érdemes tudni?