Képeket a falra! 7. rész: Szimmetria – harmónia a szemnek

Blog » Blog » Képeket a falra! 7. rész: Szimmetria – harmónia a szemnek

Képek szimmetrikusan elrendezve

Sorozatunkban tippeket adunk hogyan tegyük falainkat egyedivé kedvenc képeink segítségével.

Szimmetria: Harmónia a szemnek

Az emberek általában harmonikusnak találják azt, ami szimmetrikus. Ez érvényes a képek együttesére is. Ha szimmetrikusan szeretnénk a képeket elhelyezni minimum három képre lesz szükségünk. Fontos, hogy ebből kettő azonos méretű legyen. Első lépés a tükörtengely meghatározása, mely vízszintes és függőleges is lehet. És az aranyszabály: teszteljük a hatást először a padlón.
Fontos, hogy a képek felakasztása előtt pontosan mérjünk – egy ilyen szigorú elrendezésnél a legkisebb eltérés is rögtön feltűnik. Nagyon jól néznek ki az ilyen kombinációk pl. egy ülőgarnitúra felett.

Forrás.

Mi jellemzi a klasszikus lakberendezést?

Klasszikus lakberendezés: honnan ered ez a stílus? Milyen bútorok, kiegészítők számítanak klasszikusnak? Hogy lesz egyszerre klasszikus és modern?

Japandi stílus: Milyen irányzatokat ötvöz, mit kell tudni róla?

Mit jelent az, hogy japandi stílus? Melyik két stílust ötvözi ez az irányzat, milyen elemeket használ ezekből? Mik a legfőbb jellemzői?

ADA bútorok a YoungArt galériában

„Art meets design”: A művészet és a belsőépítészet tökéletesen kiegészítik egymást. Ennek egyik legújabb bizonyítéka a MOM Park bevásárlóközpontban megrendezett „youngart” képzőművészeti kiállítás, ahol 180 m2-en kortárs magyar képzőművészek, feltörekvő tehetségek...

Mik az amerikai konyhás nappali előnyei és hátrányai?

Amerikai konyhás nappali: miért olyan népszerű? Mik az előnyei? Mik a hátrányai? Milyen esetben érdemes amerikai konyhás nappalit választani?

22 igényes lakberendezési blog, amit megéri olvasni

Mitől lesz jó egy lakberendezés blog? Milyen igényes külföldi és hazai lakberendezés blogok vannak, amiket ajánlott olvasni? Melyikről mit érdemes tudni?