A kétszemélyes kanapéágyak és kanapék a kis lakások legtökéletesebb bútorai. Helyigényük kicsi és könnyen áthelyezhetők, ezáltal a szoba berendezése a későbbiekben is bármikor módosítható, alakítható. A kanapéágyak ágyszerkezetének kiválasztásánál többféle típus kérhető. Az egyszerűen előre húzható vagy oldalirányban nyitható változatokon kívül, a teljes értékű matracos komfortággyal rendelhető modellek is megtalálhatók a kínálatunkban.

5939 ADA ülőgarnitúra, kanapé
5939 ADA ülőgarnitúra, kanapé
Széles elemválasztékú, levehető párnás ülőgarnitúra, sarokgarnitúra vagy kanapé.   Ágynak nyitható vagy fix kivitelben rendelhető. Akár állandó fekhelyként is ajánlott. Egyszemélyes és dupla ággyá alakítható változatban 80x200 cm, 120x200cm, 140x 200 cm, 160x200 cm fekvőfelület választható. 
Széles elemválasztékú, levehető párnás ülőgarnitúra, sarokgarnitúra vagy kanapé.   Ágynak…
468 200 Ft-tól Leírás, fotók, ár »
Wood ülőgarnitúra
Wood ülőgarnitúra
A Wood ülőgarnitúra üzletünkben kiállított prémium minőségű sarokgarnitúra, nagyon kényelmes üléskomforttal és modern, letisztult megjelenéssel. Vásárlóink körében a minden ülőfelületnél megtalálható mozgatható háttámla teszi nagyon kedveltté. Ha a háttámla felső részét függőleges helyzetbe állítjuk, tökéletesen támasztja a hátunkat. Alsó vízszintes állásban pedig a minimál design kedvelőit nyűgözi le. A valódi bőr bevonat különösen jól áll neki, az üzleteben is így állítottuk ki.
A Wood ülőgarnitúra üzletünkben kiállított prémium minőségű sarokgarnitúra, nagyon kényelmes…
451 000 Ft-tól Leírás, fotók, ár »
9794 ADA ágyazható kanapé
9794 Boston ADA kinyitható kanapé
ADA 9794 Boston kinyitható kanapé állandó fekhelyként is kiválóan használható. ÜZLETÜNKBEN KIÁLLÍTOTT TÍPUS, MEGTEKINTHETŐ, KIPRÓBÁLHATÓ! Egy mozdulattal kényelmes ággyá alakítható, a legkedveltebb ágyazható kanapénk. Ha a kiemelő mechanikájú változatot választjuk nyitásnál a padló nem karcolódik, a nyitás teljesen hangtalan és nagyon könnyű lesz, így idősebb emberek számára is tökéletes választás. Az ülőfelület alatt nagy méretű, 195 literes ágyneműtartó található.
ADA 9794 Boston kinyitható kanapé állandó fekhelyként is kiválóan használható.…
382 500 Ft-tól Leírás, fotók, ár »
7266 Alina ülőgarnitúra, kanapé
Kira Alina ülőgarnitúra, kanapé
Ágynak nyitható kanapé, üzletünkben kiállítva, sokféle méretben és sarokgarnitúra változatban is rendelhető. 90 - 120 - 140 cm - 160 cm, SŐT 180 cm széles fekvőfelülettel is kérhető! Kinyitva, egy tökéletesen sík fekvőfelületű, komfortos ágyat kapunk!
Ágynak nyitható kanapé, üzletünkben kiállítva, sokféle méretben és sarokgarnitúra változatban…
406 400 Ft-tól Leírás, fotók, ár »
Heaven Style Tom Tailor ülőgarnitúra
Heaven Style Tom Tailor ülőgarnitúra
A Heaven Style az egyik legkedveltebb TOM TAILOR ülőgarnitúra típus. Levehető párnás, szögletes vonalvezetésű, fiatalos, mély ülőfelülettel rendelkező ülőgarnitúra.  Óriási méretválasztéka miatt tökéletes választás, a legkisebb és a legnagyobb nappalikba is.
A Heaven Style az egyik legkedveltebb TOM TAILOR ülőgarnitúra típus.…
549 800 Ft-tól Leírás, fotók, ár »
Heaven Colors Casual Tom Tailor ülőgarnitúra
Heaven Colors Casual Tom Tailor ülőgarnitúra
A Heaven Colors Casual Tom Tailor ülőgarnitúra modern és szögletes vonalvezetésű, 65x65 cm-es négyzet alakú hátpárnákkal. Ágy funkcióval, ágyneműtartóval is rendelhető. Az ágy fekvőfelülete 140 cm széles, így akár két személy részére is kényelmes fekhelyül szolgálhat. Sarokgarnitúra S, M, XL méretben is kérhető.
A Heaven Colors Casual Tom Tailor ülőgarnitúra modern és szögletes…
536 500 Ft-tól Leírás, fotók, ár »
Camille ülőgarnitúra
Camille ülőgarnitúra
A Camille ülőgarnitúrát már 255x174 cm-es méretben is rendelhetjük, ezért kis lakásokba is ideális választás! Háttámláját a vízszintesen végigfutó tűzés teszi egyedivé, karfájának kissé íves kialakítása fokozza az elegáns hatást.  Ár-érték arányban egyszerűen felülmúlhatatlan! Kiváló minőségű alapanyagok: keményfa vázszerkezet, erősített állórugó és spreciális hab borítás.   
A Camille ülőgarnitúrát már 255×174 cm-es méretben is rendelhetjük, ezért…
345 400 Ft-tól Leírás, fotók, ár »
Sonno kanapé, ülőgarnitúra
Sonno kanapé, ülőgarnitúra
A SONNO kanapé MEGTEKINTHETŐ ÉS KIPRÓLÁLHATÓ az üzletünkben.Már 255x171 cm-es méretben is rendelhetjük, ezért kis lakásokba is ideális választás! Egyszerű, letisztult vonalvezetése és szögletes karfája tökéletes választás minden mondern nappaliba.  Ár-érték arányban egyszerűen szuper! Kiváló minőségű alapanyagok: keményfa vázszerkezet, erősített állórugó és spreciális hab borítás.   
A SONNO kanapé MEGTEKINTHETŐ ÉS KIPRÓLÁLHATÓ az üzletünkben. Már 255×171…
345 400 Ft-tól Leírás, fotók, ár »
BARI kanapé, ülőgarnitúra
BARI kanapé, ülőgarnitúra
A BARI KANAPÉ ÜZLETÜNKBEN KIÁLLÍTOTT típus.RENDKÍVÜL SOKFÉLE MÉRETVARIÁCIÓBAN rendelhető! Extra kényelmes, ideális ülésmélységgel és háttámla magassággal. L vagy U alakban, sőt kanapé változatban is rendelhető! Fotellel és két méretben kérhető puffal egészíthetjük ki az összeállítást. A puffok nyitható, tároló funkciós változatban is kérhetők!  
A BARI KANAPÉ ÜZLETÜNKBEN KIÁLLÍTOTT típus. RENDKÍVÜL SOKFÉLE MÉRETVARIÁCIÓBAN rendelhető!…
433 900 Ft-tól Leírás, fotók, ár »
Montana ülőgarnitúra
Montana ülőgarnitúra
A Montana ülőgarnitúra ÜZLETÜNKBEN KIÁLLÍTOTT típus, extra kényelmes, ideális ülésmélységgel és háttámla magassággal. Nagyon sokféle méretben, L vagy U alakban, sőt kanapé változatban is rendelhető. Fotellel és két méretben kérhető puffal egészíthetjük ki az összeállítást. A puffok nyitható, tároló funkciós változatban is kérhetők!  
A Montana ülőgarnitúra ÜZLETÜNKBEN KIÁLLÍTOTT típus, extra kényelmes, ideális ülésmélységgel…
433 900 Ft-tól Leírás, fotók, ár »
Benson kinyitható kanapé
Benson kinyitható kanapé
A BENSON kinyitható kanapé állandó fekhelyként is kiválóan használható. Egy mozdulattal kényelmes ággyá alakítható.  Kiemelő mechanikával szállítjuk. Egyszerű nyitás, a padló nem karcolódik, a nyitás teljesen hangtalan és nagyon könnyű, így idősebb emberek számára is tökéletes választás. Az ülőfelület alatt nagy méretű ágyneműtartó található.
A BENSON kinyitható kanapé állandó fekhelyként is kiválóan használható. Egy…
259 100 Ft-tól Leírás, fotók, ár »
Lara ülőgarnitúra, kanapé
Lara ülőgarnitúra, kanapé
Lara modellünk kanapé, fotel és kényelmes sarokgarnitúra változatban is rendelhető. A Luna kanapé ívesebb, lekerekített karfájú változata.  Az extra kényelmet az ülőfelületbe és az ágyszerkezetbe egyaránt beépített bonellrugó biztosítja.  A beépített ágyszerkezet nagyon könnyedén működtethető, az ülőfelület előre húzásával és a háttámla ledöntésével.  Akár állandó fekhelyként is javasolt kis méretű nappalikba, gyerekszobába, vendégszobába. 
Lara modellünk kanapé, fotel és kényelmes sarokgarnitúra változatban is rendelhető.…
181 260 Ft-tól Leírás, fotók, ár »
Parma ülőgarnitúra kanapé
Parma kanapé és fotel
A Parma kanapé az egyik legújabb modellünk kanapé, kecses, íves karfája különlegessé teszi megjelenését.  Az extra kényelmet az ülőfelületbe és háttámlába beépített hideghab biztosítja.  A beépített ágyszerkezet nagyon könnyedén működtethető.  Vendégágyként javasoljuk kis méretű nappalikba, gyerekszobába, vendégszobába. 
A Parma kanapé az egyik legújabb modellünk kanapé, kecses, íves…
493 750 Ft-tól Leírás, fotók, ár »
Marco ágyazható kanapé
Marco ágyazható kanapé
A MARCO ágyazható kanapé állandó fekhelyként is kiválóan használható. Egy mozdulattal kényelmes ággyá alakítható.  Kiemelő mechanikával szállítjuk. Egyszerű nyitás, a padló nem karcolódik, a nyitás teljesen hangtalan és nagyon könnyű, így idősebb emberek számára is tökéletes választás. Az ülőfelület alatt nagy méretű ágyneműtartó található.
A MARCO ágyazható kanapé állandó fekhelyként is kiválóan használható. Egy…
259 100 Ft-tól Leírás, fotók, ár »
Luna ülőgarnitúra, kanapé
Luna ülőgarnitúra, kanapé
Luna modellünk kanapé, fotel és kényelmes sarokgarnitúra változatban is rendelhető. Üzletünkben megtekinthető, kipróbálható!!! Az extra kényelmet az ülőfelületbe és az ágyszerkezetbe egyaránt beépített bonellrugó biztosítja.  A beépített ágyszerkezet nagyon könnyedén működtethető, az ülőfelület előre húzásával és a háttámla ledöntésével.  Akár állandó fekhelyként is javasolt kis méretű nappalikba, gyerekszobába, vendégszobába. 
Luna modellünk kanapé, fotel és kényelmes sarokgarnitúra változatban is rendelhető.…
169 650 Ft-tól Leírás, fotók, ár »
Tom Tailor ülőgarnitúra - Heaven Chic
Tom Tailor ülőgarnitúra – Heaven Chic
A Heaven család legújabb tagja a Chic - levehető párnás, szögletes vonalvezetésű, fiatalos Tom Tailor ülőgarnitúra. Gombozott kivitelben készülő hátpárnái egyedivé teszik megjelenését. Az ágy funkció fekvőfelülete 140 cm szélességű, így akár 2 személy részére is kényelmes fekhelyül szolgálhat. 
A Heaven család legújabb tagja a Chic – levehető párnás,…
650 700 Ft-tól Leírás, fotók, ár »
Altea ágyazható kanapé
Altea ágyazható kanapé
Az ALTEA egy vadonatúj kanapé típus, mely kényelmes ággyá alakítható. A beépített ágyszerkezet nagyon könnyedén működtethető, az ülőfelület előre húzásával és a háttámla ledöntésével.  Akár állandó fekhelyként is javasolt kis méretű nappalikba, gyerekszobába, vendégszobába.  Az extra kényelmet a hieghab fekvőkomfort biztosítja. A párnák, karfák és a kananapé ülőfelületének eleje elegáns kéderes dísztűzéssel készül! 
Az ALTEA egy vadonatúj kanapé típus, mely kényelmes ággyá alakítható.…
260 910 Ft-tól Leírás, fotók, ár »
Kya ágyazható kanapé
Kya ágyazható kanapé
A Kya egy vadonatúj kanapé típus, mely kényelmes ággyá alakítható. A beépített ágyszerkezet nagyon könnyedén működtethető, az ülőfelület előre húzásával és a háttámla ledöntésével.  Akár állandó fekhelyként is javasolt kis méretű nappalikba, gyerekszobába, vendégszobába.  Az extra kényelmet a beépített bonellrugó biztosítja. 
A Kya egy vadonatúj kanapé típus, mely kényelmes ággyá alakítható.…
237 230 Ft-tól Leírás, fotók, ár »
Amy ülőgarnitúra, kanapé
Amy ülőgarnitúra, kanapé
Amy modellünk kanapé, fotel, és kényelmes sarokgarnitúra változatban rendelhető. Luna kanapénk ívesebb karfájú változata. Az extra kényelmet az ülőfelületbe és az ágyszerkezetbe egyaránt beépített bonellrugó biztosítja. A beépített ágyszerkezet nagyon könnyedén működtethető, az ülőfelület előre húzásával és a háttámla ledöntésével. Akár állandó fekhelyként is javasolt kis méretű nappalikba, gyerekszobába, vendégszobába.
Amy modellünk kanapé, fotel, és kényelmes sarokgarnitúra változatban rendelhető. Luna…
181 260 Ft-tól Leírás, fotók, ár »

Mikor jó választás a kétszemélyes kanapéágy? Mik az előnyei?

Ha kevés hely áll rendelkezésünkre és egy L vagy U alakú kanapé nem férne el a szobában, akkor a legpraktikusabb választás, ha kétszemélyes kanapéágyat vásárolunk. Kitűnő választás kis nappalikba, de gyerekszobában, dolgozószobában vagy vendégszobában is nagyon jól mutat. Vásárlóink előszeretettel választják a kétszemélyes kanapéágyat nyaralókba is, vendégeik elszállásolására, vagy akár állandó fekhelyként.

A kétszemélyes kanapéágy az egyik legsokoldalúbb, legkompaktabb bútor. Összecsukott állapotban általában nem is tudjuk megkülönböztetni a fix kanapétól, hiszen az ágyszerkezet a vázban teljesen elrejtve kerül beépítésre.

Hogyan lehet megállapítani egy kétszemélyes kanapéról, hogy valóban minőségi?

Mint minden ülőbútor esetében, a kétszemélyes kanapénál is rendkívül fontos, hogy vásárlás előtt alaposan tájékozódjunk a gyártáshoz felhasznált alapanyagokról. Elengedhetetlen, hogy a kétszemélyes kanapé keményfa vagy fém vázszerkezettel készüljön és ez különösen fontos abban az esetben, ha a bútorba ágyszerkezet is beépítésre kerül. Ebben az esetben ugyanis extra nagy igénybevételnek van kitéve a váz, a nyitó-csukó mechanika működtetése és az ágyon fekvők súlya miatt.

A gyártáshoz felhasznált megfelelő, minimum 30-35 kg/m3 súlyú és nagy rugalmassága habok használata is nagyon fontos minőségi kritérium.

A kétszemélyes kanapé esetében fontos a külső borítás, a megfelelő minőségű bőr vagy szövet kiválasztása is, mert ezek az ülőbútorok sokkal nagyobb igénybevételnek vannak kitéve, mint az L vagy U alakú kanapé változatok, hiszen mindig ugyanazon a két ülőfelületen foglalunk helyet, ill. gyakran ágyként is használjuk őket.

Vásárlás előtt mindenképpen teszteljük a kiszemelt kanapét, feküdjünk rá, forgolódjunk rajta és ha nem kényelmes, vagy esetleg recsegő, nyikorgó hangot adna, akkor válasszunk inkább másik típust.

Milyen típusú és méretű kétszemélyes kanapéágyak kaphatók nálunk?

A kétszemélyes kanapéágyak két fő csoportra oszthatók. Az egyik esetben a fallal párhuzamosan, a másik esetben a falra merőlegesen fekszünk rajtuk. Az első, fallal párhuzamos kivitel hátránya, hogy a fal mellett fekvő személy egy kicsit nehezebben, körülményesebben tud felkelni a kanapéról, viszont nagy előnyük, hogy a fekvőfelületük általában teljesen síkban van és nem osztott, azaz nincsenek magasságbeli eltérések az egyes elemek, részek között.

Azok a kanapéágy változatok, amelyeknél a falra merőlegesen fekszünk a kanapén, általában kétoldalt karfás kivitelben készülnek, így üléskor is nagyon kényelmesek, és nagy előnyük, hogy kinyitott állapotban a rajta fekvő személyek mindkét oldalon könnyen felkelhetnek róluk. Hátrányuk azonban az, hogy a fekvőfelületük a legtöbb esetben osztott, így az egyes elemek nem minden esetben vannak tökéletesen síkban. A csúcs kivitel ezeknél a kanapéknál a komfortágy szerkezetű változat. Ennél a típusnál kinyitás után egy teljes értékű, egybefüggő matracos fekvőfelületet kapunk, mérettől függően fa ágyráccsal, vagy fémhálós szerkezet alátámasztva.

A méretválaszték nagyon széles, kétszemélyes kanapéágyak már 150 cm-es szélességi mérettől kaphatók, de az ideális természetesen a minimum 160-170 cm széles változat. Ilyen szélességi méretnél egyes modellek esetében már egy 140 cm széles ágyszerkezet beépíthető.

Ha 160 cm széles fekvőfelületet szeretnénk, akkor kb. 200 cm széles helyre lesz szükségünk abban a szobában, ahová a kanapét tervezzük.

A legtöbb kétszemélyes kanapéágy ennél nagyobb méretben nem választható, de létezik nálunk egy olyan modell is, az Alina 7266-os, melybe akár 180 cm széles ágyszerkezet is beépíthető.

Hogyan lehet variálni, kombinálni termékeinket?

A karfával rendelhető kanapéágyaknál általában többféle karfa típus és szélesség közül választhatunk. Ez azért nagyon előnyös, mert ha a szélesebb fekvőfelületről nem szeretnénk lemondani keskenyebb karfa választásával csökkenthetjük a kanapé szélességét. Az ülőfelület felépítése és keménysége több modellünknél választható, így a fekvőkomfort is változik igényeink szerint. A kétszemélyes kanapéágyakhoz és kanapékhoz puff, ülőke is választható, így akár mini L alakot is ki tudunk alakítani segítségükkel. Ezek a kis méretű ülőalkalmatosságok jó szolgálatot tehetnek akkor is, ha vendégeket várunk.

Hogyan válasszon? Milyen szempontokat vegyen figyelembe vásárlás előtt?

Mérjük fel pontosan a szobát, ahova a kanapét tenni szeretnénk. Ez egy nagyon fontos lépés vásárlás előtt, mivel a kanapé a bútorboltban általában sokkal kisebbnek tűnik, mint az otthonunkban. Mérjük le az ajtó szélességét, mivel a kétszemélyes kanapéágyak általában készre szerelve, egyben érkeznek ezért a lakásba való bejuttatásuk nem minden esetben egyszerű feladat.

Mivel egyes kanapéágyak kinyitásához a szerkezet súlya miatt esetleg nagyobb erőkifejtésre is szükségünk lehet, ezért, ha idősebb, gyengébb izomzatú személy használja majd a kanapét, akkor válasszunk egyszerűen, könnyen nyitható, kiemelő mechanikával rendelkező modellt.