Kihúzható kanapéágy és kanapé

A kihúzható kanapéágy egy tökéletes kombi bútor. Kényelmes ülőhely nappal és komfortos ágy éjszaka. Ez a kedvelt és praktikus bútordarab nagyszerű megoldás, kis lakásokba, nyaralókba, gyerek- és vendégszobákba egyaránt. Egyszerűen ágynak nyitható, többféle változatban, nagy méretválasztékban kapható.

Mi egy kihúzható kanapéágy vagy kanapé fő funkciója?

A kihúzható kanapéágy néhány egyszerű lépéssel kényelmes ággyá alakítható. Könnyedén elszállásolhatjuk így a hozzánk érkező vendégeket, nem kell felfújható matracon, vagy a kanapé keskeny ülőfelületén aludniuk. Ha kicsi a lakásunk és nincs külön hálószobánk, akkor a nappaliba is kerülhet kihúzható kanapéágy és használhatjuk állandó fekhelyként, de ebben az esetben nagyon át kell gondolnunk, hogy melyik típust választjuk, mert nem mindegyik annyira kényelmes, hogy betölthesse ezt a funkciót. Néhány kihúzható kanapé alatt ágyneműtartó is található, így az ágynemű tárolása sem jelent többé gondot.

Mik az előnyei? Mi jellemzi ezeket a termékeket?

A legnagyobb előnyük a helytakarékosság, hiszen a kihúzható kanapéágy használatával sokkal több hely marad szabadon a lakásban. Ezáltal könnyedebb, légiesebb lesz az enteriőr és nem tűnik majd zsúfoltnak a tér.
A másik nagy előnyük a korlátok nélküli bevethetőségünk, hiszen a konyha és fürdőszoba kivételével, szinte nincs olyan helyiség a lakásban, ahol nem kaphatnak helyet. Nagyszerű kiegészítő bútor a gyerekszobába, hiszen ott tudnunk aludni a csemeténkkel, ha felriad éjszaka vagy beteg. Betehetjük a dolgozószobába, vendégszobába, hálószobába kiegészítő bútorként és nem utolsó sorban a nappaliba is szuper választás.

Milyen egy jó kihúzható kanapéágy? Mitől lesz minőségi és kényelmes?

Egy jó kihúzható kanapéágy könnyen és egyszerűen, minimális erőkifejtéssel nyitható. Mivel többfunkciós bútor ezért fontos, hogy ülve és fekve is maximális kényelmet nyújtson. A minőségi kihúzható kanapéágy kiváló alapanyagokból készül és a gyártását gondos tervezés, tesztelés előzi meg. Elengedhetetlen a rugós alátámasztás, és megfelelő sűrűségű tartós, hab alapanyagok használata.  Fontos, hogy a fekvőfelület kinyitás után vízszintben legyen, hogy a hátunk, derekunk megfelelő alátámasztást kapjon és ne hátfájással ébredjünk reggelente.

Milyen méretben kaphatók nálunk kihúzható kanapéágyak?

A kihúzható kanapéágyak méretválasztéka nagyon változatos. Ahhoz, hogy el tudjuk dönteni milyen méret az ideális a számunkra két fontos szempontot kell figyelembe vennünk. Az egyik, hogy általában hányan ülnének rajta és milyen széles fekvőfelületre lesz szükségünk.

Egy személy részére minimum 60 cm szélességű ülőfelülettel kell számolnunk, így, ha hárman szeretnének helyet foglalni a kanapén akkor minimum 180 cm-es ülőfelület szélességgel kalkuláljunk. A fekvőfelület számítás esetében már nem ennyire egyszerű a dolgunk, mert bár személyenként minimálisan 80 cm-es fekvőfelület szélesség lenne ideális a kényelmes pihenéshez ez nem minden esetben megoldható, hiszen sok esetben csak egy 140 cm-es fekvőfelülettel rendelkező kihúzható kanapé elhelyezésére van lehetőség egy kisebb szobában.

Biztosan mindenki megtalálja a számára ideális méretű változatot, hiszen a kihúzható kanapék 90 cm, 120 cm, 130 cm, 140 cm, 160 cm, sőt 180 cm fekvőfelület szélességgel is rendelhetők.

Fontos, hogy minden esetben gondosan mérjük le a kihúzható kanapé számára rendelkezésre álló helyet és figyeljünk arra is, hogy a nyitáshoz további extra helyre lesz szükség. Nagyon kellemetlen, ha a bútor kiszállítása után derül ki, hogy a kanapé kinyitása után nem tudunk közlekedni a szobában, vagy a kanapé egy bútor vagy ajtó miatt egyáltalán nem nyitható.

Hogyan lehet kihúzható kanapéinkat alakítani, kombinálni?

A kihúzható kanapék nem csak méretben, hanem kialakításukban is különböznek egymástól. Léteznek közöttük levehető hátpárnás és fix háttámlás változatok is. A nyitás irányában is eltérnek, előre kihúzható és oldalirányban nyitható változatok is megtalálhatók a kínálatunkban.

Az előre kihúzható kanapék általában kétoldalt karfásak, és nyitási módjukban térnek el egymástól. Léteznek olyan modellek, mint pl. az ADA Trendline 5939, ADA Trendline 5942, amelyeknél az ülő és fekvő funkció között, félig nyitott állapotban kitűnő lábtartó funkciót tudunk kialakítani. Ez olvasásnál, tévé nézésnél nyújt extra kényelmet. Az Alina 7266-os modell különlegessége, hogy akár 180 cm széles fekvőfelülettel is rendelhető.

A Luna, Lara, Amy előre kihúzható kanapéink kedvező árfekvésben és többféle méretben kaphatók, így az utóbbi időben vásárlóink kedvenceivé váltak.

Az előre kinyitható kanapék csúcsa a komfortágy szerkezettel rendelhető matracos modellsorozat, a Montana, Sonno, Bari és Camille modellek.

Ha oldalirányból nyitható kanapét keres, akkor az ADA Trendline 9794, Marco, Benson, Kya és Tom Tailor Heaven Style modellek közül válogathat. Ezek típustól függően 140 és 160 cm közötti fekvőfelület szélességgel rendelhetők.

Hogyan válasszon? Milyen szempontokat vegyen figyelembe?

Mérjük fel a pontosan a helyiséget, ahova a kanapé kerül, hogy ne akkor lepődjünk meg, amikor a kanapé megérkezik otthonunkba. A kanapé a bútorboltban általában kisebbnek látszik, mit odahaza.

Mivel egy kihúzható kanapé általában nagy igénybevételnek van kitéve válasszunk rá magas kopásállóságú, könnyen tisztítható szövetet, így a foltok, szennyeződések egyszerűen eltávolíthatók lesznek a kárpitból.

Válasszuk ki a stílust, nézzük meg, hogy egy romantikusabb, íves karfájú, vagy egy egyszerű szögletes vonalvezetésű kanapé passzol-e jobban meglévő bútorainkhoz.

Mielőtt meghoznánk a végleges döntést feltétlenül húzzuk ki a kanapé ágy funkcióját a bútorboltban és feküdjünk rá néhány percre, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy tényleg kényelmes.