üzletünkben légkondicionáló berendezés működik

Kinyitható kanapé

A kinyitható kanapé az ülő és hálószobabútorok tökéletes kombinációja. Kiváló megoldást jelent a nálunk éjszakázó vendégek számára, de egyes típusai akár állandó fekhelyként is megállják helyüket. A legkisebb szobákban is elfér, igazán helytakarékos, könnyen kezelhető és praktikus bútor. Jöjjön el bemutatótermünkbe és ismerje meg kinyitható kanapé választékunkat, kollégáink szívesen segítenek kiválasztani a tökéletes bútort otthonába.

Mi a kinyitható kanapé funkciója? Miért előnyös?

A kinyitható kanapé az igazi 2 az 1-ben bútor, optimálisan kihasználja a rendelkezésre álló helyet, többfunkciós és még jól is néz ki.

A kinyitható kanapé, ideális vendégágy lehet a hozzánk érkező barátok és családtagok számára, de egyes modellek hosszú távú ágy helyettesítőként is kiválóan funkcionálnak.

Legtöbbször kétüléses változatban készülnek, de néhány modell L alakban, pihenőkanapé funkcióval kiegészítve is elkészíthető.

Mivel méretben, formában és színben is nagyon változatosak, gyakorlatilag szinte bármelyik lakótérben elhelyezhetők. Használhatjuk őket gyerekszobában, dolgozószobában, vendégszobában és nappaliban egyaránt. Megjelenésük csinos így első pillantásra sokszor észre sem vesszük, hogy a kanapé belseje egy komfortos vendégágyat rejt. Becsukott állapotban, kanapé „üzemmódban” tévét nézhetünk rajta, olvasgathatunk, vagy baráti beszélgetések színtere lehet.

Milyen egy jó kinyitható kanapé, mi jellemzi?

A jó kinyitható kanapé elsősorban nagyon kényelmes, ülés és fekvés közben is. Plusz bónusz, ha stílusos, egyedi megjelenésű és praktikus is. Kiváló minőségű, időtálló alapanyagok felhasználásával készül, precíz kidolgozással. A nekünk tetsző kanapé, abban a méretben, formában és színben készül, amit megálmodtunk. A nyitható kanapé akkor jó, ha stabil és nem nyikorog használat közben, ellazultan pihenhetünk rajta és reggel hátfájás nélkül ébredünk.

Mitől lesz minőségi és kényelmes egy kinyitható kanapé?

A kinyitható kanapé vásárlásnál a gyártáshoz felhasznált alapanyagok minőségére kell ügyelnünk leginkább. Mivel a kinyitható kanapék még nagyobb terhelésnek vannak kitéve, mint fix társaik ezért nagyon fontos, hogy a vázszerkezetükben minden, ami tartó funkcióval bír, megfelelően kiszárított keményfából készüljön. Nem megfelelő szárazságú keményfa, vagy puhafa használata esetén a kanapé állványzata vetemedhet, repedhet, deformálódhat és nyikoroghat alattunk.

A nyitási funkció működtetéséhez beépített fém alkatrészek minősége és könnyű kezelhetősége legalább ugyanilyen fontosságú. Végleges döntés előtt mindenképpen próbáljuk ki a bemutatóteremben az összes kinyitható kanapé típust, hogy el tudjuk dönteni, számunkra melyik a legmegfelelőbb. Napi használat során nem mindegy, hogy pár másodperc alatt, fél kézzel kinyitjuk a kanapét, vagy a nyitás hosszabb időt vesz igénybe és nagyobb erőt kell kifejtenünk.

Milyen típusú és méretű kinyitható kanapék kaphatók nálunk?

A kanapéágy modelltől függően a háttámla ledöntésével, az ülőfelület előre húzásával, vagy egy beépített matrac kigörgetésével alakítható fekvőfelületté.

Az első esetben a kanapé mögötti fallal párhuzamosan (oldalra nyitható kanapé), a második és harmadik esetben a falra merőlegesen fekszünk (előre nyitható kanapé).

Az oldalra nyitható kanapénál az ülőfelületet előre húzzuk és a háttámlát ledöntjük, ezzel egy minimálisan osztott kényelmes fekvőfelületet kapunk. A beépített ágyrács, vagy állórugó segítségével egy különösen kényelmes gerinc kímélő fekvőfelület érhető el. Ennél a kanapénál azonban minimálisan 200 cm-es szélességgel számolnunk kell.

Az előre nyitható kanapéknak több típusa érhető el üzletünkben. Vannak olyan modellek, amelyek több lépcsőben alakíthatók fekvőfelületté. Az ülő és fekvő funkció közötti állapotban lábtartó funkcióval rendelkeznek, így ideálisan használhatók, olvasáshoz, tévé nézéshez. Ezek a kanapék már akár 150 cm-es szélességi méret esetén is rendelhetők kinyitható változatban.

Ha egy kanapét állandó fekhelyként használunk mindennap, akkor a legjobb választás az ágyrácsos alátámasztású fekvőfelület különálló matraccal. Ebben az esetben nagyon fontos, hogy az ágy mechanika stabil, fém vázszerkezetű legyen és a matrac nagy rugalmasságú habból készüljön.

Egyes kanapéágyakhoz ágyneműtartó is tartozik, amely értékes tárolóhelyet kínál a paplanok és párnák számára.

Hogyan lehet variálni kinyitható kanapéinkat?

Egyes kinyitható kanapé típusok akár L alakú változatban is elkészíthetők. Az L alak szár részéhez a legtöbb modellnél nagy méretű ágyneműtartót kérhetünk.

Ha egy egész szobát szeretnénk berendezni a kinyitható kanapét kiegészíthetjük fix kanapéval, ágyneműtartós kanapéval, fotellel, vagy akár puffal is.

Ha túl alacsonynak találjuk a kanapé háttámláját kérjünk hozzá beépíthető, vagy behelyezhető nyaktámaszokat.

Hogyan válasszon? Milyen szempontokat vegyen figyelembe vásárláskor?

A megfelelő modell kiválasztásakor a rendelkezésre álló hely is nagy jelentőséggel bír. Vásárlás előtt alaposan mérjük fel a szobát és ne csak a kanapé összecsukott méretét tartsuk szem előtt, hanem gondoljunk arra is, hogy mekkora lesz nyitott állapotban, hogy akkor is kényelmesen közlekedni tudjunk a szobában. Vegyük figyelembe a szobában lévő egyéb bútorokat, például a dohányzóasztal vagy a fotel méretét is.

Ha állandó fekhelyként szeretnénk használni a kanapét, akkor megéri többet áldozni rá, hiszen az éjszakai nyugalmunk és ellazult pihenésünk a nappali közérzetünk és teljesítményünk záloga.

A végleges döntés előtt feltétlenül próbáljuk ki az üzletben található összes kinyitható kanapé típust, hogy megtaláljuk a számunkra legkényelmesebb modellt.

Kollégáink szívesen segítenek a választásban.