22 igényes lakberendezési blog, amit megéri olvasni

Blog » Blog » 22 igényes lakberendezési blog, amit megéri olvasni

Olykor szükségünk van inspirációra, vagy azért, mert felújítás előtt állunk, vagy éppen csak felfrissítenénk otthonunkat vagy, mert szimplán a lakberendezés a szenvedélyünk. Ilyenkor a kanapéra kuporodva jól esik beleásni magunkat egy lakberendezési blogba, ahonnan ihletet és lendületet meríthetünk terveink megvalósításához.

lakber blog
Kép: Image by senivpetro on Freepik

Milyen egy igényes lakberendezés blog?

Egy igényes lakberendezési blog esetében fontos, hogy a közölni kívánt tartalom képileg és írott formában is megállja a helyét. Követheti vagy éppen diktálhatja az aktuális trendeket, amiket a célközönsége igényeihez igazítva publikál. A lényeg, hogy értéket közvetítsen az olvasói számára.

Milyen lakberendezés blogok vannak?

Lehetnek különböző tematikákat felölelő és egy témára fókuszáló lakberendezés blogok egyaránt. Vannak, amik egy adott stílussal foglalkoznak és megmutatják milyen sokféle végeredményt kaphatunk egy adott irányzaton belül. Vannak, amik a DIY projektekbe ássák bele magukat ezzel mindig új és meglepő megoldásokat mutatva saját készítésű darabokra. A külcsín mellett a környezettudatossággal foglalkozó blogokat is találhatunk, amik a fenntarthatóság szemszögéből vizsgálják a lakberendezést. Emellett számos példát találhatunk komplett lakások térszervezésének bemutatására, ami a kislakások esetén kimondottan hasznos lehet.

Vegyünk sorra 22 lakberendezési blogot hazai és külföldi viszonylatban, amik magukkal ragadják olvasóikat!

1. Lakber Magazin

A Lakber Magazin oldala szinte már a lakberendezést kedvelők napilapja is lehetne. Rengeteg ötletet meríthetünk a komplett lakások bemutatásából, ahol méret kategóriák szerint böngészhetünk. Emellett olvashatunk az aktuális trendekről és hírekről a design világából, illetve akár tervezőket és cégeket is kereshetünk az igényeinknek megfelelően.
Weboldal: Lakber Magazin

2. Merci-Ancsa Dekor

Két barátnő, akiknek azonos a szenvedélye, ami a lakberendezés. Főként saját lakásaik életterein és azok változásain keresztül nyújtanak inspirációt mindenkinek, aki szereti időről-időre felfrissíteni a berendezést. Rengeteg költségkímélő megoldással találkozhatunk a blogot olvasva, illetve ráébredhetünk, hogy a múltból származó elemek is remekül mutathatnak a jelen enteriőrjeiben.
Weboldal: Merci-Ancsa dekor

Merci-Ancsa Dekor lakberendezési blog
Kép forrása: Merci-Ancsa Dekor

3. Saját Otthon Projekt

Egyszerre magazin és digitális napló, amiben olvashatunk lakberendezés, DIY és gasztronómia témában egyaránt. Nyomon követhetjük a blog írók saját lakásának fejlődését vagy éppen átalakulását, ötleteket gyűjthetünk saját magunk által is elkészíthető dekorációs elemekre vagy akár kézzel készített ünnepi díszekre. Interjúkat böngészhetünk büszke lakástulajdonosokkal miközben beleshetünk gyönyörű otthonaikba. Könnyed bejegyzéseket tartalmazó oldal, ami biztosan mosolyt csal az arcunkra.
Weboldal: Saját Otthon Projekt

4. Homeinfo

A Homeinfo oldala mindennel foglalkozik, amivel otthonunk kapcsán találkozhatunk egy építkezés vagy felújítás kapcsán. Legyen szó a kertről vagy házunk homlokzatáról, a felhasznált technológiákról és alapanyagokról, enteriőrről vagy akár a legkisebb bútordarabról és dekorációról. Minden területen találunk hasznos információkat és ajánlásokat, amik segítenek, hogy magunk is a megvalósítás útjára léphessünk.
Weboldal: Homeinfo

5. Juditu

A Varga Judit nevéhez fűződő blogon az általános lakberendezési oldalaktól kicsit eltérően, a jól beállított enteriőrfotókkal ellentétben inkább annak boncolgatásával találkozunk, hogy mit is jelent „jól élni” és hogyan tehetünk ezért. Ügyes ötletekkel és az élet nyújtotta szépségekkel szemlélteti, hogy nem feltétlenül a pénztárcánk által tudunk boldog életet élni.
Weboldal: Juditu

Juditu lakberendezési blog
Kép forrása: Juditu

6. Lakberinfo

A Lakberinfo oldalán minden az otthonról szól. A kerttől, a kivitelezésen keresztül a belső deignon át egészen a berendezési- és dekorációs tárgyakig olvashatunk informatív cikkeket és kreatív írásokat. Amennyiben az inspirációs bejegyzéseket olvasva ihletet kapunk a megvalósításra, akkor cégeket, üzleteket vagy tervezőket is kereshetünk az oldalon.
Weboldal: Lakberinfo

7. Otthonkommandó

Az Otthon Kommandó segít magunkévá tenni azt a gondolatot, hogy merjünk álmodni és ne féljünk megvalósítani. az oldal tele van kreatív ötletekkel, a Ház projekt keretein belül pedig lépésről lépésre nyomon követhetjük egy tervező saját otthonának átalakulását. Emellett találunk lakás mustrákat és DIY megoldásokat is. Foglalkozik a környezettudatos otthon fogalmával és megtanít rá, hogy még a lakberendezésben is szükségünk van egy kis humorra.

Weboldal: Otthonkommandó

8. Inspirációk Magazin

Csorba Anita nevével nem csak írott formában, hanem a televízió képernyőjén is találkozhattunk már. Anita mindig kreativitásra és DIY megoldásokra sarkallja nézőit és olvasóit egyaránt. A végeredmény mellett az odavezető út is nagyon fontos számára, az alkotás élménye, amit szeretne minél több emberrel megosztani és kedvet csinálni hozzá.

Weboldal: Inspirációk Magazin

Inspirációk Magazik Lakberendezési blog
Kép forrása: Inspirációk Magazin

9. Kacatmentes Otthon

A Kacatmentes Otthon blog tematikája nem csak a lakberendezésre terjed ki, hanem életvitel szinten foglalkozik a minimalizmus fogalmával. Ennek keretein belül olvashatunk a tudatos életmódról és a zero waste-ről. Andi saját nézőpontján keresztül adja át az olvasónak tapasztalásait, nem célja kimondottan környezetvédelmi vagy lakberendezési blogot írni. Egy anyuka bejegyzéseit olvashatjuk, aki gyermeke nevelése közben keresi a választ hogyan teremthetnénk jól élhető környezetet magunknak és a következő generációknak.

Weboldal: Kacatmentes Otthon

10. Paneltündér

Székely Kriszti egy egészen speciális területtel foglalkozik, 70 négyzetméter alatti lakások berendezését tervezi meg. Akinek kisebb alapterületű- vagy panellakás van a birtokában és okos mégis szép megoldásokkal szeretné élhetővé tenni lakhelyét, azoknak mindenképp ajánljuk, hogy nézzen körül a Paneltündér oldalán.

Weboldal: Paneltündér

Paneltündér lakberendezési blog
Kép forrása: Paneltündér

11. The DIY Playbook

Casey 2013-ban indította útnak a The DIY Playbook oldalt, ahol dokumentálta otthonuk átalakulásának lépéseit. Nyomon követhetjük, hogyan újul meg egy otthon lépésről-lépésre, illetve elleshetünk néhány DIY barkács tippet is, ha szeretnénk saját kezűleg is hozzájárulni otthonunk fejlődéséhez. A blog arra is emlékeztet minket, hogy az otthon megteremtéséhez nem csak szép enteriőrre, de a benne lakó emberekre is szükség van.

Weboldal: The DIY Playbook

12. Kismet House

A Kismet House tele van DIY megoldásokkal és költségkímélő tippekkel. A blog szerkesztője saját otthonát is előszeretettel formálja saját kezűleg, amiket megoszt az olvasókkal is. A projektek kivitelezéséről részletesen olvashatunk, emellett pedig számos stílus tippet és hangulat inspirációt is kapunk, amikből saját otthonunkhoz is ötletet meríthetünk.

Weboldal: Kismet House

13. Jenny Komenda

Amikor egy kicsit merészebbre vagy valami másra vágyunk, mint amivel általában a lakberendezés kapcsán találkozunk, akkor érdemes felfedezni Jenny Komenda oldalát és munkásságát. Az amerikai tervező és cégtulajdonos merészen, de rendkívül jó érzékkel használja az eltérő színeket, anyagokat és mintákat. Az általa alkotott terekre sosem érkezhet olyan kritika, hogy unalmasak lennének. Az oldalán a blogon kívül, ahol inspirációkat és DIY ötleteket is találunk, komplex projektekbe is betekintést nyerhetünk, illetve adott terekre szűrve is böngészhetünk az izgalmas enteriőrök között.

Weboldal: Jenny Komenda

Jenny Komenda Lakberendezési blogja
Kép forrása: Jenny Komenda

14. House Beautiful

A House Beautiful története egészen 1896-ig nyúlik vissza, amivel az Egyesült Államok legrégebbi, folyamatosan publikáló magazinja jelenleg. Az oldaluk tematikája szerteágazó, olvashatunk lakberendezők által javasolt ötletekről, DIY kivitelezésről, virtuálisan bejárhatunk teljes lakásokat és információt gyűjthetünk mit-hogyan lehet megvalósítani.

Weboldal: House Beautiful

15. Cassandra LaValle

Cassandra a munkássága során mindig fontosnak tartotta, hogy otthonunk a mi történetünket mesélje el. A filozófiája az, hogy gondosan ügyelve a részletekre tudjuk személyessé tenni a minket körülvevő tereket, a kiválasztott darabok pedig segítenek megidézni életünk kedves pillanatait, amik feltöltődést jelentenek a mindennapokban. Az oldalon számos remek példát találhatunk arra, hogyan lehet letisztult tereket létrehozni úgy, hogy közben rusztikus elemeket is becsempészünk otthonunkba. A blogon a lakberendezési inspirációkon túl olvashatunk életmóddal, utazással, és stlylinggal kapcsolatos bejegyzéseket is.

Weboldal: Cassandra LaValle

16. Cococozy

A Cococozy oldal a Los Angelesben élő blogger és influencer, Coco nevéhez fűződik, ami 2008-ban indult útnak lakberendezés és lakáskultúra témában, mára pedig egy napi szinten frissülő életmód magazinná nőtte ki magát. Rendkívül szerteágazó a tartalom mind a témák, mind a stílusok tekintetében. Az oldalt olvasva nem csak otthonunk, de saját magunk megjelenéséhez is gyűjthetünk ötleteket miközben úgy érezzük teljesen felfrissülünk minden a blogon töltött perccel.

Weboldal: Cococozy

Kép forrása: Cococozy

17. The Inspired Room

A blog szerkesztőjének mottója: „Alkoss olyan otthont, ahova alig várod, hogy haza érj!”. Az oldal olyan ötletekkel szolgál, amik a két lábbal a földön filozófiába illenek, mégis szebbé teszik otthonunkat magas költségvetés vagy rengeteg idő befektetése nélkül. Arra inspirál, hogy hozzuk ki a legtöbbet abból, amink van! A sikerességét az is igazolja, hogy egymást követő két évben is az olvasók kedvencének választotta a Better Homes and Gardens magazin.
Weboldal: The Inspired Room

18. Soul Follows Design

A Soul Follows Design oldala a skandináv stílus szerelmeseinek nyújt folyamatos inspirációt. Sorika, a blog írója a jogról tért át a lakberendezéshez és saját otthonán keresztül mutatja meg nekünk milyen sokszor és sokféleképpen tud megújulni otthonunk. Az ötleteken túl vásárlási tippeket is találhatunk, hogy mi magunk is megvalósíthassuk az átalakítást.

Weboldal: Soul Follows Design

Soul Follows Design
Kép forrása: Soul Follows Design

19. Herz & Blut

A Herz & Blut oldalt mindenki imádni fogja, aki szeret belesni más otthonába egy virtuális lakástúra keretein belül. Közel 50 otthonba kapunk betekintést, amik legalább annyira sokszínűek, mint tulajdonosaik. A bejárásokon túl informatív bejegyzéseket olvashatunk otthonunk fejlesztésével kapcsolatban vagy kalandozhatunk az utazás és a gasztronómia világában.

Weboldal: Herz & Blut

20. Sweet Living Interior

Susanne Hesslenberg megmutatja nekünk, hogy az egyszerű nem kötelezően unalmas is. A terek, amiket felfedezhetünk vele javarészt a fekete-fehér-fa kombinációjában valósulnak meg, ami elsőre nem hangzik a legizgalmasabbnak, de a bejegyzések képeit nézve mégis eláll a szavunk és hirtelen azon kapjuk magunkat, hogy mi is ilyet szeretnénk. Egyszerű, letisztult mégis otthonos végeredményt kapunk és midig megvan rá a lehetőségünk, hogy egy váratlan színnel vagy mintával megbolondítsuk az összhatást. A stílusos tereken túl olvashatunk receptekről, utazásról és DIY tippekről egyaránt.

Weboldal: Sweet Living Interior

Sweet Living Interior
Kép forrása: Sweet Living Interior

21. Design Sponge

Grace Bonney blogja ugyan már nem frissül mégis jó felkeresni és szemezgetni a számos izgalmas általa bemutatott ingatlan közül. A gyűjteményben igazi különcöket és merész megvalósításokat is találhatunk. Van aki egy több száz éves templomból alakította ki nyaralóját vagy bevállalós módon rózsaszínre csempézte ki az egész fürdőszobáját. Az előtte-utána bejegyzések számos inspirációt adhatnak számunkra hogyan tehetjük mi is izgalmassá lakásunk unottnak érzett részeit.

Weboldal: Design Sponge

22. Living At Home

A Living at Home oldalán minden helyiséghez találunk hasznos ötleteket. Legyen szó színekről, bútorokról vagy elrendezésről, a szerkesztők minden témában segítséget nyújtanak az olvasónak. Stílus terén sincs behatárolva a tartalom, bárki megtalálhatja a hozzáillő irányzatot. A dekorációs ötleteknek és DIY projekteknek külön-külön rovatot szentelnek, amikor pedig már telítődtünk a belső terek sokaságától, a kert részlegen a kültér adta szabadság könnyíthet a gondolatainkon.

Weboldal: Living At Home

Living At Home
Kép forrása: Living At Home

Mi jellemzi a klasszikus lakberendezést?

Klasszikus lakberendezés: honnan ered ez a stílus? Milyen bútorok, kiegészítők számítanak klasszikusnak? Hogy lesz egyszerre klasszikus és modern?

Japandi stílus: Milyen irányzatokat ötvöz, mit kell tudni róla?

Mit jelent az, hogy japandi stílus? Melyik két stílust ötvözi ez az irányzat, milyen elemeket használ ezekből? Mik a legfőbb jellemzői?

ADA bútorok a YoungArt galériában

„Art meets design”: A művészet és a belsőépítészet tökéletesen kiegészítik egymást. Ennek egyik legújabb bizonyítéka a MOM Park bevásárlóközpontban megrendezett „youngart” képzőművészeti kiállítás, ahol 180 m2-en kortárs magyar képzőművészek, feltörekvő tehetségek...

Mik az amerikai konyhás nappali előnyei és hátrányai?

Amerikai konyhás nappali: miért olyan népszerű? Mik az előnyei? Mik a hátrányai? Milyen esetben érdemes amerikai konyhás nappalit választani?

Mi az a home staging? Mi a célja? Kinek előnyös?

Mit jelent az, hogy home staging? Mi a célja, és miben tér el a lakberendezéstől? Mennyibe kerül, kinek éri meg beruháznia erre a szolgáltatásra?