Sarokkanapék

A sarokkanapék egyedi megjelenésüknek és kényelmüknek köszönhetően azonnal a lakás központi elemévé válnak. Méretben és funkcióban is rendkívül jól variálhatók, bármilyen lakótérbe könnyedén beilleszthetők. Kérhetők vendégággyal vagy tárolóval is. Jöjjön el a Novo Home-ba és segítünk megtalálni az ideális méretű és funkciójú sarokkanapét otthonába.

Mi egy sarokkanapé funkciója? Miért előnyös?

Legyen szó egy hangulatos tévénézős estéről kettesben, vagy nagy baráti összejövetelekről, ha komfortosan szeretnénk ülni, vagy kényelmesen elheverednénk, a sarokkanapé minden esetben tökéletes választás. Ha pedig egyszerűen csak magányra vágyunk, kucorodjunk be a sarokba, tegyük fel a lábunkat, vegyük kezünkbe kedvenc könyvünket és merüljünk el egy izgalmas történetben. Mivel a sarokkanapé sok ülőhelyet kínál kis helyen és sokféle extra funkcióval kérhető, így nem véletlen, hogy a legnépszerűbb választás kisebb és nagyobb nappalikba egyaránt.

Milyen a jó sarokkanapé? Hogyan lehet megállapítani, hogy valóban minőségi?

A kiszemelt sarokkanapé jól néz ki, tökéletesen illeszkedik a meglévő bútorainkhoz, de honnan tudjuk, hogy tényleg jó minőségű-e? Mire ügyeljünk a választásnál, hogyan találjuk meg a tökéletes modellt? Lehet, hogy a tömegtermelésben gyártott olcsó kanapé jól mutat kívülről, de vajon mi rejtőzik a szövet alatt?
Íme néhány szempont, amit mindenképpen szem előtt kell tartanunk:
Fontos, hogy ne csak a szövet és forma alapján döntsünk, mert a belső felépítés sokkal fontosabb. Kizárólag olyan sarokkanapét válasszunk, melynél a belső vázszerkezetben minden, ami tartó funkciót lát el keményfából készül. Ez garantálja majd az ülőgarnitúra stabilitását hosszú időn keresztül.
A kényelmes ülőfelület alapfeltétele a rugós alátámasztás, melyre megfelelő sűrűségű hab borítás kerül. Soha ne válasszunk olyan ülőgarnitúrát, amelyik nem rugós kivitelű és gyártásánál gyenge minőségű, 20-25-ös sűrűségű habot használnak.
A szövet kopásállósága, tisztíthatósága, fényállósága szintén fontos szempontok a választásnál.
Minden esetben érdeklődjünk a garanciális feltételekről, a vállalt garancia időtartama, általában egyenes arányban áll a minőséggel!

Milyen elrendezésű és méretű sarokkanapék kaphatók nálunk?

A sarokkanapék varázsa a sokszínűségükben rejlik. A legapróbb nappalikban és hatalmas terekben is jól mutatnak. Bár legtöbbször sarokba kerülnek, nagyobb térbe állítva is jól mutatnak. A legkisebb méret már 2×1,6 métertől rendelhető. A legnagyobb méret nem létező kategória hisz a lehetőségeknek csak a rendelkezésre álló hely szab határt. A sarokgarnitúrák mindkét oldala akár 5-10 méteres hosszban is elkészíthető.
Rendelhető teljesen szimmetrikus elrendezésű változatban, melynél a sarokrész mellett mindkét oldalon azonos számú ülőhely található, ez a terület függvényében 2-3 vagy akár 4-5 ülőfelületet jelent.
Ha az egyik oldalon kevesebb helyünk van, akkor választhatjuk az aszimmetrikus elrendezési variációkat, karfával lezárva, vagy akár karfa nélküli, szabadon álló végzárással is.

Hogyan lehet sarokkanapéinkat alakítani, kombinálni?

Az általunk forgalmazott sarokkanapék nagy része ággyá alakítható változatban is rendelhető. A legtöbb típusnál egyszerű, felbillenthető ágy mechanika kerül beépítésre, de egyes modelleknél profi, matracos komfortágy is kérhető. Az beépített ágy kiváló szolgálatot tesz lábtartóként családi tévénézés alkalmával, és a vendégek elszállásolása sem jelent többé akadályt.
A nappaliban használt plédek, párnák és vendég ágynemű tárolására tökéletes megoldást jelent az ülőfelület alá beépített ágyneműtartó.
A sarokkanapénkhoz rendelt puff, igazi Jolly Joker lehet a nappaliban. Használhatjuk plusz ülőhelyként, lábtartóként, de akár lerakóasztalként is.
Az összeállítás kiegészíthető egy kényelmes fotellel, melyet állíthatunk a sarokkanapé mellé, vagy akár vele szembe is.
A sarokkanapé elé és oldalához praktikus, kisebb méretű asztalokat tehetünk. Jól mutat, ha ugyanazt a típust több méretben helyezzük el a kanapé körül.

Hogyan válasszon sarokkanapét? Hova, kinek milyen való?

Ha kisebb helységbe szeretnénk sarokkanapét választani, akkor részesítsük előnyben a világosabb színeket, hogy növeljük a térérzetet és ne váljon egyeduralkodóvá a kanapé a nappaliban. Válasszunk olyan modellt, amelyik magasabb lábakon áll, keskeny a karfája, így a sarokgarnitúra kecsesebbnek, légiesebbnek hat majd. Kerüljük a túl mély ülőfelületet és a magas háttámlákat, mert ezek robusztussá teszik a kanapét.
Nagyobb nappaliknál a színválasztás egyéni ízlés kérdése, bátran csemegézhetünk a sötétebb, merészebb árnyalatok között. Nem probléma, ha a kanapé alacsony lábakon áll és bátran választhatunk extra mély, mélyíthető ülőfelülettel rendelkező modellt is. A magas, mozgó, állítható háttámlák és a széles, funkciós karfák tágas térben nagyon jól mutatnak és tovább növelik a sarokkanapé komfortját.
Fontos szempont a választásnál, hogy ki használja majd a sarokkanapét. Ha elsősorban idősebb személyek ülnek majd rajta, akkor azt javasoljuk, hogy az ülésmagasság 43-47 cm, az ülésmélység pedig 50-55 cm körül legyen és válasszunk egy kicsit keményebb üléskomfortot, hogy könnyű legyen leülni a kanapéra és felállni onnan.
Ha gyerekek vagy háziállat van a lakásban, akkor érdemes a sarokkanapénkra strapabíró, tartós huzatot választanunk. Vevőink korábban gyakran döntöttek a valódi bőr mellett, de a szövetgyártás az utóbbi időben olyan rohamos ütemben fejlődött, hogy ma már egyre többen választanak extra magas kopásállóságú, könnyen tisztítható, mikroszálas szöveteink közül. Az ülésmélység és magasság itt nem elsődleges szempont, mindenki választhatja a számára legkényelmesebb megoldást.
A Novo Home szakképzett munkatársai készséggel adnak tájékoztatást a sarokkanapék különböző méreteivel, anyagaival és formáival kapcsolatban. Megfelelő választással a nappali kedvenc bútora a stílusunkhoz igazodik és sokáig szolgálja majd kényelmünket.