U alakú ülőgarnitúra, kanapé

Az U alakú ülőgarnitúra, a nappali XXL bútora – elegendő ülőhelyet kínál az egész család számára. Minden nálunk kapható U alakú ülőgarnitúra egyedileg készül, az Ön által megálmodott méretben, színben és funkciókkal. Ön elképzeli – mi megvalósítjuk! Minden itt található ülőgarnitúra rendelhető U alakú összeállításban is! Kérjen ajánlatot, vagy látogasson el bemutatótermünkbe!

Mi jellemez egy U alakú ülőgarnitúrát?

Az U alakú ülőgarnitúra bőséges helyet kínál egy baráti társasággal eltöltött hangulatos estéhez és a család nappaliban történő pihenéséhez egyaránt. Egy stresszes munkanap után a nyugalom és béke szigete otthonunkban. Az U alakú kanapé minden ülőgarnitúra közül a legjobban variálható és egyben a legnagyobb méretű típus, rengeteg helyet kínál kicsik és nagyok számára egyaránt. XXL mérete miatt nagyobb nappalik berendezéséhez ideális választás.

Honnan ismerhető fel egy minőségi U alakú ülőgarnitúra vagy kanapé?

Először is nézzük meg az összképet! Álljunk szembe a kiszemelt kanapéval és futtassuk rajta végig a szemünket. Nézzük meg, hogy a varrások egyenesen futnak-e, a háttámlák felső széle egy síkban helyezkedik-e el? Sokszor már első pillantásra láthatjuk a kivitelezés esetleges hiányosságait.

De ne elégedjünk meg ennyivel. Fontos a külcsín, de még fontosabb a belső szerkezeti felépítés. Az U alakú ülőgarnitúra kiválasztásánál a végleges döntés előtt minden esetben tájékozódjunk a bútorhoz felhasznált alapanyagokról is.

Egy jó minőségű ülőgarnitúra vázában minden olyan elem, amelyik tartó funkciót lát el keményfából vagy fémből készül, mert ez biztosítja a stabilitást. A vázszerkezetben a puhafa vagy farostlemez csak kiegészítő szerepet kaphat. Óvakodjunk az olyan U alakú kanapéktól, amelyekben az állványzat kizárólag puhafából (pl. fenyőből) készül, mert a vázszerkezet így hosszú távon vetemedhet, nyikoroghat, sőt akár le is szakadhat alattunk.

Egy kényelmes ülőgarnitúra ülőfelülete minden esetben rendelkezik rugós alátámasztással. Ehhez napjainkban legtöbbször Nosag acél hullámrugót használnak. A kiváló minőségű ülőgarnitúrákban a rugó alapra nagy sűrűségű, rugalmas, formatartó hab kerül, melyet kárpitvatta réteggel borítanak. Csak ezután következik az ülőgarnitúra ruhája, a bútorszövet vagy bőr.
A bútorszövet választásnál a legfontosabb szempontok a tisztíthatóság, a fényállóság és a kopásállóság. Ezekről az adatoktól a bútorszövetek címkéin tájékozódhatunk, vagy kérje kollégáink segítségét. Válasszunk könnyen tisztítható, magas fényállóságú és lehetőleg 30.000-es Martindale feletti értékkel rendelkező szövetet.

Milyen típusú és méretű U alakú kanapék és ülőgarnitúrák kaphatók nálunk?

Az U alakú ülőgarnitúra választásnál a lehetőségek szinte végtelenek. Magas vagy alacsony háttámlás, keskeny vagy mély ülőfelületű, kisebb és nagyobb méretű U alakú ülőgarnitúra is rendelhető. ADA Trendline, Alina és Tom Tailor kanapé modelljeinkből is tudunk U formájú kivitelt gyártani.

Általánosságban elmondható, hogy az U alakú ülőgarnitúra 3 méter feletti méretben ajánlott. Ennél kisebb méret választása esetén a középen lévő elem szélessége nem megfelelő a kényelmes használathoz. Az ideális legnagyobb szélesség nem meghatározható, ez mindig az adott helyiség méretétől függ. U alakú kanapét elkészíthető, akár 5 méter feletti méretben is.

Hogyan lehet az U alakú termékeinket alakítani, kombinálni?

Vásárlóink zöme az U alakú kanapét aszimmetrikus kivitelben rendeli, azaz az egyik oldalsó elem egy kicsit hosszabb, háttámlás kivitelű, a másik oldalon pedig egy ottomános elem, azaz egy fekvőfotel kap helyet karfával lezárva. A legtöbb térben ez a kivitel mutat jól, de természetesen kérhetők teljesen szimmetrikus kialakítású U alakú ülőgarnitúrák is.

Ha egy vendég spontán nálunk szeretne éjszakázni, a kényelmes és praktikus ágy funkcióval rendelkező modellek könnyedén kényelmes vendégággyá alakíthatók. A nappaliban használt plédek és párnák tárolása sem okoz többé gondot, hiszen a legtöbb, U alakú kanapé ágyneműtartó funkcióval is rendelhető. Ha növelni szeretnénk az ülőhelyek számát kiegészíthető fotellel vagy akár puffal is.

Hogyan válasszon termékeink közül?

A végleges döntés előtt mindenképpen mérje fel a szobát. Ez rendkívül fontos a megfelelő méret kiválasztása és az elhelyezés szempontjából is. Általánosságban elmondható, hogy megfelelő térérzet elérése érdekében a választott ülőgarnitúra ne foglaljon el többet a szobából, mint az alapterület 30%-a. Az U alakú kanapé állítható a fal mellé, de nagyobb terekben tökéletesen mutat a helyiség közepére helyezve térelválasztóként is, így megoszthatja a tér funkcióit, elkülönülhet a nappalinak használt rész az étkezős konyhától.

Kisebb helyiségekbe válasszon az alacsonyabb háttámlás, magasabb lábakon álló kecsesebb modellek közül, így légiesebbnek tűnik majd a kanapé. Nagyobb terekbe bátran választhatók mélyebb ülőfelületekkel rendelkező, magasabb háttámlájú, robusztusabb darabok is.

A színválasztásnál is ügyeljen arra, hogy a világos, semleges színek kisebbnek, míg a sötét, határozott tónusok nagyobbnak mutatják majd a kanapét.
Bátran válasszon különleges formavilágú U alakú ülőgarnitúráink közül, ha egy csipet extravaganciát csempészne otthonába.

Jöjjön el bemutatótermünkbe, nálunk biztosan megtalálja a legtökéletesebb U alakú kanapét, így a megálmodott bútor a nyugalom oázisa lesz majd az egész család számára!