A 3-1-1 ülőgarnitúra egy 3 személyes kanapéból áll fotellel kiegészítve. A háromszemélyes kanapé több modell esetében ágy funkcióval is rendelhető.  A fotelek a kanapéval szemben, vagy arra merőlegesen is elhelyezhetők. A 3-1-1 összeállítás előnye, hogy a fotelek bármikor szabadon mozgathatók, így a szoba berendezése könnyen alakítható. Az alábbi ülőgarnitúráknál mindegyik típusból rendelhető 3-1-1 összeállítás, még ha a fotókon nem is az jelenik meg.

6372 ADA ülőgarnitúra, kanapé
6372 ADA ülőgarnitúra, kanapé
Üzletünkben megtekinthető, kipróbálható ülőgarnitúra. Az egyik legkedveltebb kanapé típus. Széles méretválaszték jellemzi. Kanapé és L vagy U alakú sarokgarnitúra változatban is rendelhető. Egyszerű letisztult, szögletes vonalvezetésű ülőgarnitúra. Formavilága időtálló így sokáig a nappali dísze lehet majd.
Üzletünkben megtekinthető, kipróbálható ülőgarnitúra. Az egyik legkedveltebb kanapé típus. Széles…
597 700 Ft-tól Leírás, fotók, ár »
Montana komfortágy extra akció!
Montana komfortágy -40% akció!
A fotón látható, nyitható, ágyazható Montana kanapé megvásárolható és azonnal szállítható!Kényelmes vendégyágy nappaliba, nyaralóba, vendégszobába, vagy akár gyerekszobába.
A fotón látható, nyitható, ágyazható Montana kanapé megvásárolható és azonnal…
397 000 Ft-tól Leírás, fotók, ár »
6283 ADA ülőgarnitúra, kanapé
6283 ADA ülőgarnitúra, kanapé
A 6283 DOMINO ADA ülőgarnitúra nagyon kedvelt, modern vonalvezetésű típus. Üzletünkben megtekinthető, kipróbálható!  L vagy U alakú ülőgarnitúra ill. kanapé változatban kapható. A méretválasztási lehetőség óriási, a rendelkezésre álló hely adottságai szerint megtaláljuk az Önnek legmegfelelőbb összeállítást .
A 6283 DOMINO ADA ülőgarnitúra nagyon kedvelt, modern vonalvezetésű típus.…
827 500 Ft-tól Leírás, fotók, ár »
6435 ADA ülőgarnitúra - extra akciós
6435 ADA ülőgarnitúra, -50% akció, 600.000 Ft
A 6435 ADA ülőgarnitúra az egyik legkedveltebb modellünk. Azonnal szállítható ülőgarnitúra! Üzletünkben megtekinthető, kipróbálható! Jöjjön el, próbálja ki, vigye haza!Vázszerkezete tömör bükkfa, az ülőfelület Nosag acél hullámrugó alapra helyezett, magas minőségű, poliéter hab. Vendégágy és ágyneműtartó funkcióval, 2 db nyaktámasszal, mozgatható karfával és puffal!
A 6435 ADA ülőgarnitúra az egyik legkedveltebb modellünk. Azonnal szállítható…
600 000 Ft-tól Leírás, fotók, ár »
6435 ADA ülőgarnitúra, kanapé
6435 ADA ülőgarnitúra, kanapé
A 6435 ADA ülőgarnitúra az egyik legkedveltebb modellünk. Üzletünkben megtekinthető, kipróbálható, L vagy U alakú ülőgarnitúra ill. kanapé változatban kapható. Óriási méretválasztékban rendelhető.Fa és fém lábak, fix és mozgatható karfák közül tudjuk kiválasztani a nekünk legjobban tetszőt. Ágy funkcióval, többféle méretű ágyneműtartóval, dönthető háttámlával is rendelhető.
A 6435 ADA ülőgarnitúra az egyik legkedveltebb modellünk. Üzletünkben megtekinthető,…
585 500 Ft-tól Leírás, fotók, ár »
6296 Diletta ADA ülőgarnitúra, kanapé
6296 Diletta ADA ülőgarnitúra, kanapé
A 6296 ADA Diletta ülőgarnitúra közepes ülésmélységű, széles méretválasztékú L vagy U alakú összeállításban kérhető típus. Ágy funkció, 2 féle típusú nyaktámasz, relax funkció és állítható ülésmélység funkció is választható hozzá.
A 6296 ADA Diletta ülőgarnitúra közepes ülésmélységű, széles méretválasztékú L…
755 100 Ft-tól Leírás, fotók, ár »
7928 Alina ülőgarnitúra, kanapé
7928 Alina ülőgarnitúra, kanapé
Új 2021-es ülőgarnitúra típus. Magas háttámlával, normál ülésmélységgel, nagy méretválasztékban. Nagyon kényelmes ülőgarnitúra. Háttámláját a vízszintesen végigfutó tűzés teszi egyedivé. Párnarátétes karfája igazán elegáns megjelenést kölcsönöz neki. Hihetetlenül nagy elemválaszték. 
Új 2021-es ülőgarnitúra típus. Magas háttámlával, normál ülésmélységgel, nagy méretválasztékban.…
430 400 Ft-tól Leírás, fotók, ár »
5939 ADA ülőgarnitúra, kanapé
5939 ADA ülőgarnitúra, kanapé
Széles elemválasztékú, levehető párnás ülőgarnitúra, sarokgarnitúra vagy kanapé.   Ágynak nyitható vagy fix kivitelben rendelhető. Akár állandó fekhelyként is ajánlott. Egyszemélyes és dupla ággyá alakítható változatban 80x200 cm, 120x200cm, 140x 200 cm, 160x200 cm fekvőfelület választható. 
Széles elemválasztékú, levehető párnás ülőgarnitúra, sarokgarnitúra vagy kanapé.   Ágynak…
468 200 Ft-tól Leírás, fotók, ár »
Wood ülőgarnitúra
Wood ülőgarnitúra
A Wood ülőgarnitúra üzletünkben kiállított prémium minőségű sarokgarnitúra, nagyon kényelmes üléskomforttal és modern, letisztult megjelenéssel. Vásárlóink körében a minden ülőfelületnél megtalálható mozgatható háttámla teszi nagyon kedveltté. Ha a háttámla felső részét függőleges helyzetbe állítjuk, tökéletesen támasztja a hátunkat. Alsó vízszintes állásban pedig a minimál design kedvelőit nyűgözi le. A valódi bőr bevonat különösen jól áll neki, az üzleteben is így állítottuk ki.
A Wood ülőgarnitúra üzletünkben kiállított prémium minőségű sarokgarnitúra, nagyon kényelmes…
451 000 Ft-tól Leírás, fotók, ár »
Camille ülőgarnitúra
Camille ülőgarnitúra
A Camille ülőgarnitúrát már 255x174 cm-es méretben is rendelhetjük, ezért kis lakásokba is ideális választás! Háttámláját a vízszintesen végigfutó tűzés teszi egyedivé, karfájának kissé íves kialakítása fokozza az elegáns hatást.  Ár-érték arányban egyszerűen felülmúlhatatlan! Kiváló minőségű alapanyagok: keményfa vázszerkezet, erősített állórugó és spreciális hab borítás.   
A Camille ülőgarnitúrát már 255×174 cm-es méretben is rendelhetjük, ezért…
345 400 Ft-tól Leírás, fotók, ár »
Sonno kanapé, ülőgarnitúra
Sonno kanapé, ülőgarnitúra
A SONNO kanapé MEGTEKINTHETŐ ÉS KIPRÓLÁLHATÓ az üzletünkben.Már 255x171 cm-es méretben is rendelhetjük, ezért kis lakásokba is ideális választás! Egyszerű, letisztult vonalvezetése és szögletes karfája tökéletes választás minden mondern nappaliba.  Ár-érték arányban egyszerűen szuper! Kiváló minőségű alapanyagok: keményfa vázszerkezet, erősített állórugó és spreciális hab borítás.   
A SONNO kanapé MEGTEKINTHETŐ ÉS KIPRÓLÁLHATÓ az üzletünkben. Már 255×171…
345 400 Ft-tól Leírás, fotók, ár »
BARI kanapé, ülőgarnitúra
BARI kanapé, ülőgarnitúra
A BARI KANAPÉ ÜZLETÜNKBEN KIÁLLÍTOTT típus.RENDKÍVÜL SOKFÉLE MÉRETVARIÁCIÓBAN rendelhető! Extra kényelmes, ideális ülésmélységgel és háttámla magassággal. L vagy U alakban, sőt kanapé változatban is rendelhető! Fotellel és két méretben kérhető puffal egészíthetjük ki az összeállítást. A puffok nyitható, tároló funkciós változatban is kérhetők!  
A BARI KANAPÉ ÜZLETÜNKBEN KIÁLLÍTOTT típus. RENDKÍVÜL SOKFÉLE MÉRETVARIÁCIÓBAN rendelhető!…
433 900 Ft-tól Leírás, fotók, ár »
7911 Alina ülőgarnitúra, kanapé
7911 Alina ülőgarnitúra, kanapé
7911 Alina ülőgarnitúra üzletünkben kiállított, és nagyon kedvelt, magas háttámlájú, normál ülésmélységű, nagy méretválasztékú, kényelmes modell. Háttámláját a vízszintesen végigfutó tűzés teszi egyedivé. Párnarátétes karfája igazán elegáns megjelenést kölcsönöz neki.
7911 Alina ülőgarnitúra üzletünkben kiállított, és nagyon kedvelt, magas háttámlájú,…
431 400 Ft-tól Leírás, fotók, ár »
Montana ülőgarnitúra
Montana ülőgarnitúra
A Montana ülőgarnitúra ÜZLETÜNKBEN KIÁLLÍTOTT típus, extra kényelmes, ideális ülésmélységgel és háttámla magassággal. Nagyon sokféle méretben, L vagy U alakban, sőt kanapé változatban is rendelhető. Fotellel és két méretben kérhető puffal egészíthetjük ki az összeállítást. A puffok nyitható, tároló funkciós változatban is kérhetők!  
A Montana ülőgarnitúra ÜZLETÜNKBEN KIÁLLÍTOTT típus, extra kényelmes, ideális ülésmélységgel…
433 900 Ft-tól Leírás, fotók, ár »
Galla ülőgarnitúra, kanapé
Galla ülőgarnitúra, kanapé
A Galla kanapénál egyesül az egyszerű letisztult vonalvezetés a Chesterfield stílus eleganciájával. A modell karfáját díszgombos és gombozás nélküli kivitelben is kérhetjük. Állítható fejtámláinak segítségével módosíthatjuk a háttámla magasságát. A háttámla előre-hátra mozgatásával pedig az ülésmélységet tudjuk a kívánt pozícióba állítani. A választható ülésmélység 63 cm vagy 90 cm lehet.
A Galla kanapénál egyesül az egyszerű letisztult vonalvezetés a Chesterfield…
473 680 Ft-tól Leírás, fotók, ár »
Lara ülőgarnitúra, kanapé
Lara ülőgarnitúra, kanapé
Lara modellünk kanapé, fotel és kényelmes sarokgarnitúra változatban is rendelhető. A Luna kanapé ívesebb, lekerekített karfájú változata.  Az extra kényelmet az ülőfelületbe és az ágyszerkezetbe egyaránt beépített bonellrugó biztosítja.  A beépített ágyszerkezet nagyon könnyedén működtethető, az ülőfelület előre húzásával és a háttámla ledöntésével.  Akár állandó fekhelyként is javasolt kis méretű nappalikba, gyerekszobába, vendégszobába. 
Lara modellünk kanapé, fotel és kényelmes sarokgarnitúra változatban is rendelhető.…
181 260 Ft-tól Leírás, fotók, ár »
Parma ülőgarnitúra kanapé
Parma kanapé és fotel
A Parma kanapé az egyik legújabb modellünk kanapé, kecses, íves karfája különlegessé teszi megjelenését.  Az extra kényelmet az ülőfelületbe és háttámlába beépített hideghab biztosítja.  A beépített ágyszerkezet nagyon könnyedén működtethető.  Vendégágyként javasoljuk kis méretű nappalikba, gyerekszobába, vendégszobába. 
A Parma kanapé az egyik legújabb modellünk kanapé, kecses, íves…
493 750 Ft-tól Leírás, fotók, ár »
Luna ülőgarnitúra, kanapé
Luna ülőgarnitúra, kanapé
Luna modellünk kanapé, fotel és kényelmes sarokgarnitúra változatban is rendelhető. Üzletünkben megtekinthető, kipróbálható!!! Az extra kényelmet az ülőfelületbe és az ágyszerkezetbe egyaránt beépített bonellrugó biztosítja.  A beépített ágyszerkezet nagyon könnyedén működtethető, az ülőfelület előre húzásával és a háttámla ledöntésével.  Akár állandó fekhelyként is javasolt kis méretű nappalikba, gyerekszobába, vendégszobába. 
Luna modellünk kanapé, fotel és kényelmes sarokgarnitúra változatban is rendelhető.…
169 650 Ft-tól Leírás, fotók, ár »
Olivia Alina ülőgarnitúra, kanapé
Olivia Alina ülőgarnitúra, kanapé
Az Olivia Alina ülőgarnitúra magas háttámlával, készül, nagyon kényelmes, szendvics szerkezetű üléskomforttal, széles méretválasztékban. A háttámlája tökéletesen megtámasztja a hátat a háttámla felső része mozgatható kivitelben készül. 
Az Olivia Alina ülőgarnitúra magas háttámlával, készül, nagyon kényelmes, szendvics…
468 200 Ft-tól Leírás, fotók, ár »
Manhattan kanapé
Manhattan kanapé
A Manhattan kanapé elegáns vonalaival csábít el Bennünket, mély ülőfelülete tökéletes komfortot biztosít.  Az ülőfelület elején, a karfákon és a hátpárnák szélén végigfutó kéderes varrás teszi különlegessé a megjelenését.  Kanapé és fotel változatban is rendelhető. A kanapé szélessége 242 cm, a fotel 127 cm-es szélességben kérhető. A fotel és a kanapé mélysége is 114 cm. 
A Manhattan kanapé elegáns vonalaival csábít el Bennünket, mély ülőfelülete…
499 400 Ft-tól Leírás, fotók, ár »
Amy ülőgarnitúra, kanapé
Amy ülőgarnitúra, kanapé
Amy modellünk kanapé, fotel, és kényelmes sarokgarnitúra változatban rendelhető. Luna kanapénk ívesebb karfájú változata. Az extra kényelmet az ülőfelületbe és az ágyszerkezetbe egyaránt beépített bonellrugó biztosítja. A beépített ágyszerkezet nagyon könnyedén működtethető, az ülőfelület előre húzásával és a háttámla ledöntésével. Akár állandó fekhelyként is javasolt kis méretű nappalikba, gyerekszobába, vendégszobába.
Amy modellünk kanapé, fotel, és kényelmes sarokgarnitúra változatban rendelhető. Luna…
181 260 Ft-tól Leírás, fotók, ár »

Mi jellemez egy 3-1-1 elosztású garnitúrát?

A 3-1-1 ülőgarnitúra különböző ülőbútorok kombinációja, mely a következő elemekből áll:

3 személyes kanapé, amely kényelmes ülőhelyet kínál három személy részére, de az ülőfelülete gyakran csak két részre osztott, az elegánsabb hatás elérése érdekében. Természetesen nagyobb méret esetén léteznek három részre osztott kivitelű változatok is.

2 db kényelmes fotel vagy esetleg az egyik fotel helyett puff, ha kevesebb a hely a nappaliban. A puff igény esetén lábtartóként, kiegészítő ülőhelyként vagy akár asztalként is használható.

Az elemek ennél az ülőgarnitúra összeállítási kombinációnál általában azonos formavilággal rendelkeznek, azonos típusba tartoznak, így tökéletes összhangban vannak egymással. A 3-1-1 összeállítás már nagyon régóta kedvelt forma, bár az utóbbi időben kissé háttérbe szorult a többi elrendezési móddal, pl. az L alakú kanapéval és U alakú ülőgarnitúrával szemben. Sok előnyös tulajdonsága közül talán a legfontosabb, a könnyű variálhatóság, a nappali használatukkal gyorsan átrendezhető.

20-30 éve a klasszikus vonalvezetésű, magas háttámlás, kis ülésmélységű 3-1-1 ülőgarnitúra típusok voltak divatban. Idővel a háttámlák alacsonyabbak, az ülőfelületek mélyebbek lettek. A légies hatás megmarad és a komfortról sem kell lemondanunk, ha az alacsony háttámlákhoz állítható magasságú nyaktámaszokat rendelünk.

Hova jó választás egy ilyen 3 részes ülőgarnitúra? Mik az előnyei?

Tökéletes választás elegáns nappalikba, ha gyakran fogadunk vendégeket. Sok ülőfelületet biztosítanak, hiszen 5 ember kényelmesen helyet foglalhat rajtuk. Ideális családi, baráti beszélgetésekhez, hiszen a társaság tagjai csevegés közben jól látják egymást, mert nem egymás mellett foglalnak helyet. A fotelek igény szerint könnyen mozgathatók, áthelyezhetők. Ezzel a nappali gyorsan átalakítható, ha táncparkettet szeretnénk varázsolni egy fergeteges bulihoz, vagy csak a karácsonyfának keresünk ideális helyet. Ha gyakran filmezünk a nappaliban, akkor az elrendezés tervezésénél ügyeljünk rá, hogy a 3 személyes kanapé a tévével szemben kapjon helyet.

Nagy előnye még, hogy ennél az összeállításnál 4 személy tud úgy ülni, hogy kényelmesen, karfán pihentetheti a karjait.

A kanapé és a fotelek mellé tehetünk kis lerakóasztalokat is, hogy a könyvünk, italunk, laptopunk, telefonunk a kezünk ügyében legyen. A kanapé és a fotelek körül nagyon jól mutat és feldobja a szobát a zöld növény kis asztalra állítva.

Hogyan lehet variálni, kombinálni ezeket a darabokat?

Vásárlóink zöme a 3-1-1 ülőgarnitúra megvásárlásakor úgy dönt, hogy azonos modell különböző elemeit rendeli meg. Véleményünk szerint azonban nagyon jó választás lehet, ha a választott kanapé mellé 2 db különlegesebb design fotelt választunk, így még egyedibbé tehetjük az összhatást. Ennek a megoldásnak további előnye, hogy a különálló fotelek általában keskenyebb karfával készülnek, így kisebb méretűek, mint az ülőgarnitúra típus saját foteljei, így helyet is spórolunk a nappaliban.

A 3 személyes kanapé esetében karfákkal együtt legalább 200 cm-es mérettel kalkuláljunk, mert három felnőtt személy csak így tud majd kényelmesen helyet foglalni a kanapén.

Minden modellnél többféle beépíthető extra funkció áll rendelkezésünkre, ha komfortosabbá szeretnénk tenni a 3-1-1 összeállítást a nappalinkban.

Több típus esetében választhatunk mozgatható karfákat. Ha ezeket vízszintes pozícióba állítjuk a hasznos ülő/fekvőfelület növelhető, így kényelmesen elheveredhetünk a kanapén. Egyes ülésmélység állítás funkcióval rendelkező modelleknél így kényelmes fekhelyet hozhatunk létre ágy funkció beépítése nélkül is.

A dönthető, állítható magasságú nyaktámaszok is nagyon praktikusak és szinte minden ülőgarnitúra típushoz választhatók.

A fotelek elé tehetünk puffokat, kisebb lábtartókat, így még kényelmesebbé varázsolhatjuk őket. Ha nem szeretnénk bajlódni a lábtartók pakolgatásával, akkor a relax funkció beépítése lesz ideális választás számunkra, hiszen így akár egyetlen gomb benyomásával a kívánt pozícióba állítható lábtámaszunk. A relax funkció további előnye, hogy a háttámla is mozgatható kivitelben készül, és igény szerint hátra dönthető.

 

Hogyan válasszon, milyen szempontokat vegyen figyelembe egy 3-1-1 elosztású ülőgarnitúra megvásárlása előtt?

Mielőtt véglegesen döntést hoznánk és megvásárolnánk egy 3-1-1 összeállítású ülőgarnitúrát minden esetben mérjük fel gondosan a szobát. Az elemeket egyenként rajzoljuk fel, vagy egy maszkoló szalag segítségével ragasszuk fel a padlóra. Így rögtön látjuk, hogy az ülőgarnitúra elemei között és körül marad-e elegendő helyünk a szabad közlekedéshez. Arra is ügyeljünk, hogy a nyílászárók könnyen megközelíthetők maradjanak és nyitni is tudjuk őket. A bútorok és a radiátor között is hagyjunk minimálisan 20-25 cm helyet, hogy a hő szabadon távozhasson és a bútoron lévő szövet vagy bőr bevonat se károsodjon.

Ha úgy látjuk, hogy kevés lesz a hely a nappaliban a 3-1-1 ülőgarnitúra elhelyezéséhez, akkor válasszunk a 2 db helyett 1 db fotelt, vagy egy L alakú összeállítást. Az L alakú ülőgarnitúra nagy előnye, hogy viszonylag kis helyen sok funkciót (ágyat, ágyneműtartót) el tudunk rejteni benne. A méretvariációk száma minden modellünknél szinte végtelen, szívesen segítünk megtalálni az ideális típust és méretet.